LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i financije

Ja ovako ne mogu dalje – dokad će trajati ova pandemija?

Dođe li vam da sad dignete kredit u otputujete na neki slabo naseljeni tropski otok ili u Alpe ako više volite zimu?

Dođe li vam da sad dignete kredit u otputujete na neki slabo naseljeni tropski otok ili u Alpe ako više volite zimu?

Dođe li vam da sad dignete kredit i otputujete na neki slabo naseljeni tropski otok ili u Alpe ako više volite zimu? Ako bi uopće uz sve mjere, pravila, potvrde i ograničenja mogli doći igdje.

Lani smo strahovali hoćemo li moći ići doma za Božić. Nadali smo se da će se do ove jeseni/zime pandemija smiriti. Dobar je dio ekipe skovao brutalne planove za novogodišnja putovanja, da se napokon negdje malo makne, proveseli, živi normalno. A sad je opet sve upitno...

Kako se vi nosite sa svim ovim čudesima? Umara li vas to? Nećemo filozofirati jer em nismo filozofi, em ne znamo što nas čeka, ali podijelit ćemo s vama nekoliko savjeta koji će vam možda dobro doći.

  • Smislite način kako se riješiti frustracija

Općenito u životu, ne samo u pandemiji koja je šok svima, jako bitna stvar je imati dobar kanal za izbacivanje frustracija. Je li to sport, šetnja, čitanje, plakanje, crtanje, čišćenje, što god vas čini sretnima i olakšava terete koje nosite, super je. Samo se nemojte praviti jači nego što jeste jer time štetu činite samo sebi. Ako se ne možete sami nositi sa svime, potražite pomoć – iznenadili biste se koliko vaših vršnjaka, a i općenito ljudi funkcionira super zahvaljujući terapiji.

  • Nemojte planirati previše unaprijed

Dovoljno je reći da imamo četvrti val korone, a svi smo mislili da će završiti nakon prvog. Još jednom se pokazalo da misliti nije isto što i znati. Nemojte kupovati avionske karte za putovanja za 5 mjeseci (osim ako ne koštaju dva eura), stanje je jednostavno takvo da nitko ne zna što će biti za mjesec dana. Malo je tužno, ali tako je. Izbjegnite nepotrebna razočarenja. Ako vam nedostaje putovanja s ekipom, toliko je prekrasnih lokacija u Hrvatskoj koje sigurno niste vidjeli. Znate da imamo vlastitu pustinju pa čak i ledenjačko jezero?

  • Budite kao Gibonni – nađite u svemu nešto lijepo

Zvuči valjda najotrcanije ikada – ali probajte. Ništa nije toliko dobro za sve nas kao pozitiva. Sve dosadašnje loše, najgroznije stvari u životu ste preživjeli ako ovo čitate. I sve nekako uvijek bude dobro. Nemojte sad brinuti kako ćete platiti školarinu za pola godine jer niste sigurni hoće li biti sezone da radite i zaradite novac. Nema smisla. Pomalo, iskoristite dan, tjedan pred sobom... Nađite u svemu nešto pozitivno, bit ćete sretniji, zadovoljniji i produktivniji.

FOTO: UNSPLASH