LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI ŽIVOT

Istraživanje studentskog života: Kako se provodi slobodno vrijeme u Rijeci

Rijeka, centar studentskog života, nudi aktivnosti za ispunjenje slobodnog vremena čineći grad nezaobilaznom destinacijom za sve studente.

Rijeka, centar studentskog života, nudi aktivnosti za ispunjenje slobodnog vremena čineći grad nezaobilaznom destinacijom za sve studente.

Rijeka, poznata po svojoj bogatoj kulturnoj sceni i živopisnom starom gradu, centar je studentskog života. Donosimo vam kako najbolje možete iskoristiti svoje slobodno vrijeme kao student kroz razne aktivnosti.


Klubovi kao epicentar noćnog života


Svaki utorak, Rijeka oživi uz Đir po starom gradu, gdje se otvaraju vrata pet do šest popularnih klubova. Među njima se ističu Rakhia, Stop, Concept, Azura, Charlie i Crkva. Posebno zanimljiva je Rakhia, poznata po svojim jedinstvenim okusima rakije poput ananasa, jagode i lubenice. Ako volite karaoke, klubovi poput Kluba mladih i River odlično su odredište za odlazak petkom, dok se u Beertiji na Trsatu može uživati u opuštenoj atmosferi.
 
 

Pub kvizovi i kulturni događaji


Pub kvizovi postaju sve popularniji među studentima koji traže intelektualni izazov i priliku da pokažu svoje znanje. Bačva je jedno od omiljenih odredišta za ove ljubitelje kvizova, gdje se redovito organiziraju pub kvizovi koji privlače velik broj sudionika. Uz to, Klub mladih također nudi svoje verzije popularnih kvizova, pružajući dodatne mogućnosti za zabavu i natjecanje među studentima. No, zabava u klubovima mladih ne završava samo na kvizovima. Osim intelektualnih izazova, studenti mogu uživati i u raznim društvenim igrama koje su dostupne.

Ri-Hack 3.0: treći riječki hackathon okuplja mlade inovativce


Klub mladih nudi i raznolike tematske događaje koji privlače ljubitelje alternativne glazbe i umjetnosti. Posjetitelji mogu uživati u koncertima uživo koji često obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova, od indie rocka do elektronske glazbe, pružajući priliku da otkriju nove bendove i umjetnike. Osim glazbenih događaja, Klub mladih često organizira i tematske večeri posvećene rock glazbi ili plesnim performansima, stvarajući dinamičnu atmosferu koja privlači studente željne nekonvencionalnih iskustava.

Za ljubitelje filmske umjetnosti, Art-kino predstavlja kulturnu oazu sličnu renomiranim kinima poput Kina Tuškanac u Zagrebu. Ovdje se prikazuju ne samo mainstream filmovi, već i umjetnički i nezavisni filmovi koji potiču raspravu i promiču kulturnu raznolikost. Posjet Art-kinu pruža studentima priliku da istraže različite aspekte filmske umjetnosti i kulture, te da uživaju u filmskim ostvarenjima koja rijetko imaju priliku vidjeti u komercijalnim kinima.
 

Kafići i kokteli

 

Što se tiče kafića, studenti često svoje vrijeme provode oko fakulteta ili u menzama, tražeći mjesto za opuštanje između predavanja ili za brzi kofein fix prije ispita. No, za one koji traže nešto posebnije iskustvo, Rijeka nudi nekoliko „bisera” koji se ističu svojom jedinstvenom ponudom. Apotheca, smještena na Korzu, nije samo običan kafić – ona nudi izvanredne koktele i stvara opuštenu atmosferu koja poziva goste da uživaju u trenutku i uživaju u razgovoru s prijateljima. Njihova raznolika ponuda koktela oduševljava i najzahtjevnije, nudeći spoj klasičnih recepata i kreativnih inovacija koje će zadovoljiti nepce svakog posjetitelja.
 

Donosimo cijene za domski ljetni smještaj u gradovima diljem Hrvatske


 

Koncerti i događaji


Rijeka je poznata po svojoj živoj glazbenoj sceni, a prostori poput Pogona, Doma Mladosti na Trsatu i Export Drva na Delti često su domaćini koncerata i kulturnih događaja koji privlače studente i ljubitelje glazbe iz cijelog grada. Ovi prostori postaju epicentar kreativnosti i izražavanja, nudeći platformu lokalnim bendovima da pokažu svoj talent i publici da uživa u raznovrsnoj glazbenoj ponudi. Bez obzira jeste li ljubitelj indie rocka, elektronske glazbe ili jazz improvizacija, ovi prostori nude nezaboravna glazbena iskustva koja obogaćuju studentski život u Rijeci i čine ovaj grad nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje glazbe.
 

Kroz klubove, pub kvizove, koncerte i kulturne događaje, studenti imaju priliku iskoristiti svoje slobodno vrijeme na različite načine. Bez obzira na osobne preference, Rijeka nudi mogućnosti za svakoga tko želi obogatiti svoje studentsko iskustvo.
FOTO: PIXABAY