LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve čari mladosti

Iskoristite dvadesete najbolje što možete

Donosimo vam popis svega što morate napraviti u svojim dvadesetima kako ne biste žalili poslije tridesete.

Donosimo vam popis svega što morate napraviti u svojim dvadesetima kako ne biste žalili poslije tridesete.

Vjerujemo kako ste svi u dvadesetima te vam zato predlažemo što sve morate napraviti prije nego navršite tridesetu kako kasnije ne biste žalili za propuštenim. Lista je napravljena prema iskustvima mladih ljudi, a vrijeme je da i vi njihove savjete provedete u djelo.

Vježbajte

Vaše tijelo treba vam biti najvažnije, zato pripazite na njega. Znamo kako je najlakše sjediti i uživati u finoj hrani, ali kasnije će takve stvari ostaviti posljedice. Nije teško nekoliko puta tjedno izdvojiti vrijeme za vježbanje, a ni promijeniti prehranu. Nećete požaliti jer će i sama promjena donijeti puno pozitivne energije. 

Prestanite gubiti vrijeme na nebitno

Vrijeme potrošeno na razmišljanje i opterećivanje oko nebitnih stvari je izgubljeno. Život je prekratak da bismo ga trošili na krive sitnice, zato počnite misliti o onome što vam je uistinu važno i čini vas sretnima.

Nazovite baku i djeda

Često zaboravimo na njih i mislimo kako uvijek ima vremena za nazvati ih, otići im u posjetu, ali nažalost, nije tako. Jedan poziv ili posjeta razveselit će vašu baku i djeda više nego što očekujete.

Probajte nešto novo

Nikad nije kasno započeti ili probati nešto novo. Koliko god vam govore da ste prestari za nešto, niste.

FOTO: Flickr

Nemojte imati djecu prije nego što ste u mogućnosti uzdržavati ih

Koristite kondome i ostale vrste zaštita protiv trudnoće jer imati dijete u dvadesetima i nije najbolja opcija. Djeci treba pružiti mnogo toga i žrtvovati se, a dvadesete su ipak prerane za to, osim ako niste u mogućnosti u potpunosti se posvetiti njima i pružiti im sve.

Brinite o svojoj koži, kosi i zubima

Treba li nešto više dodati? Svaki dan perite zube, koristite kreme i ostale kozmetičke preparate koji su potrebni koži, koristite sredstva za sunčanje i spavajte koliko je potrebno. Ne želite valjda izgledati starije nego što jeste?

Prestanite pušiti

Pušenje nije zdravo i sa sobom nosi mnogo bolesti, a uostalom, cigarete smrde.

Manje objavljujte na internetu

Život nije na internetu. Uživajte u trenutku umjesto da provodite vrijeme na internetu dopisujući se ili objavljujući statuse. 

Prihvatite neuspjeh

Iako se neuspjeh čini kao nešto jako loše, nije tako. Najuspješniji ljudi iza sebe imaju mnogo neuspješnih pokušaja iz kojih su naučili korisne stvari i poboljšali svoj rad.

FOTO: Weheartit

Upoznajte ljude koji vam se sviđaju i dobro djeluju na vas

Ako vam se netko čini zanimljivim, dođite do njega, pitajte nešto, pozovite ga/ju na kavu. Nikad ne znate s kim ćete započeti lijepo i dugo prijateljstvo ako ne probate. Uostalom, možda i nešto novo naučite.

Štedite i investirajte

Znamo kako se novac lako i brzo može potrošiti, ali štednja i nije tako loša opcija. Pomalo štedite za neko putovanje ili veću investiciju koja će vam se isplatiti.

Shvatite kako ćete uvijek žaliti zbog nečega

I to je dio života, ali ne valja previše razbijati glavu time.

FOTO: TUMBLR