LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Tvornici kulture

Irena Žilić promovira svoje poigravanje elektroničkom glazbom u albumu „Haze“

Drugi album Irene Žilić jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine. Zašto mu se pridaje titula remek-djela, zagrebačka publika čut će na koncertu u Tvornici kulture. Kao predizvođač nastupit će J.R. August.

Drugi album Irene Žilić jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine. Zašto mu se pridaje titula remek-djela, zagrebačka publika čut će na koncertu u Tvornici kulture. Kao predizvođač nastupit će J.R. August.

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić, priprema koncertnu promociju novog albuma Haze. Održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 22. travnja.

Album Haze njen je drugi studijski uradak koji je objavljen prošlog mjeseca, a od tada niže same pohvale. Na njemu je radila s talentiranim producentom Markom Mrakovčićem. Više nije sama s gitarom – pridružili su joj se Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi), koji će s njom nastupiti i u Tvornici.

Kritika hvali njezinu zrelost, bogatiji i kompleksniji zvuk te fantastičnu produkciju. Nazivajući joj izričaj autentičnim i svjetskim, dobiva pohvale za prekrasan glas, puninu zvuka, glazbeni talent i poigravanje elektroničkom glazbom. Novom albumu Haze pridaje se naziv remek-djela.

Irena Žilić iza sebe ima EP Days of Innocence, album Travelling te brojne koncerte diljem Hrvatske i regije. Njezin drugi album jedno je od najočekivanijih domaćih izdanja ove godine Broji devet pjesama, a već je ranije najavljen dvama singlovima – The Moon i X. Oni su obećali drugačiji zvuk od onoga koji je publika navikla čuti u njezinim izvedbama. Novo se izdanje može nabaviti u digitalnom obliku, a uskoro će biti objavljena knjižica s tekstovima i fizičko izdanje albuma.

Kao predizvođač nastupit će J.R. August, mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. godine 2011. počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji Change of Seasons, priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima. Provodi 24 mjeseca snimajući videomaterijal za kompleksnu priču ispričanu četirima videospotovima, odnosno četirima godišnjim dobima, za koju je sam napisao scenarij. Nakon objave prvog dijela kvadrilogije, Man with the Magnificent Mind, video je u manje od tjedan dana postao broj jedan na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike.

Najnoviji je uradak treći EP, 33, napisan u nekoliko dana. Tematika je pjesama povezanost s prirodom, društveno nerazumijevanje, ljubav prema bližnjima i opraštanje neprijateljima, pokušaj čovjeka da postane i moralni uzor, a ne samo onaj koji se uzorima divi. Snimljen je u gradskoj galeriji u Zaboku, u sklopu snimanja i ostalih dvaju EP-ova iz serije – Tea Party with Mr. Death, koji je izašao u travnju prošle godine, i Tales from the Forest, koji će izaći krajem ove ili početkom sljedeće godine

FOTO: SARA PUKANIĆ