LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i financije

Ideje za jeftine i cool božićne poklone

Uz malo truda i kreativnosti možete najbližima pripremiti darove koji će ih oduševiti. Pročitajte naše ideje i savjete koji će vam olakšati izbor ili možda poslužiti kao inspiracija.

Uz malo truda i kreativnosti možete najbližima pripremiti darove koji će ih oduševiti. Pročitajte naše ideje i savjete koji će vam olakšati izbor ili možda poslužiti kao inspiracija.

Nismo se ni okrenuli, godina je pri kraju, a Božić pred vratima. Kako to obično biva, glavobolje nam zadaju pokloni. Realno, stanje na studentskom računu poprilično je ograničavajući faktor kod izbora, ali uz malo truda i kreativnosti možete najbližima pripremiti darove koji će ih oduševiti. U nastavku donosimo nekoliko ideja i savjeta koji će vam olakšati izbor ili možda poslužiti kao inspiracija.

Koliko ste puta rekli da ćete izraditi slike koje su vam drage, koje vas podsjećaju na nezaboravne trenutke i koje baš uvijek izmame osmijeh na lice? Vjerojatno isto razmišljaju i vaši prijatelji, pa eto prve ideje. Nabacite scroll u galeriji na mobitelu, odaberite jednu ili više fotografija i izradite ih za svega par kuna. Uz čokoladu i neki fora omot, imate top poklon.

Ako imate staru kutiju od cipela ili bilo kakvu funkcionalnu kutiju, složite poklon-box sa sitnicama koje uvijek dobro dođu. Malo ukrasnog papira i vrpce, a unutra što vam srce poželi i budžet dozvoli. Od slatkiša do kozmetike, ovisno kome poklon ide i što ta osoba voli ili treba.

Sigurno bi dobar dio vaše ekipe razveselilo i piće s personaliziranom naljepnicom, pogotovo ako je riječ o nekoj internoj šali. Imate mnoštvo gotovih predložaka u Canvi i sličnim online alatima, samo čekaju da ih iskoristite. Naljepnice možete isprintati u najbližoj kopirnici i eto još jednog originalnog poklona.

Ako ste manje kreativna osoba, nećete pogriješiti ni s knjigom. Jedini uvjet pod kojim će knjiga biti dobar poklon jest da nema veze s literaturom za faks. 😊 U raznim knjiškim grupama po društvenim mrežama možete pronaći vrlo zanimljive naslove iz raznih područja po cijeni od 10 do 20 kuna. To zahtijeva malo istraživačkog duha, ali možete vi to.

I još jedna stvar koja je korisna i cool jesu bojanke za odrasle. Ako imate prijatelja ili prijateljicu kojoj treba antistres terapija – bojanje je čudo.

Poanta priče jest – razmislite koga darivate i što bi tu osobu razveselilo. Ideje koje smo spomenuli traže volju i vrijeme te su minimalno invazivne za skromni studentski račun. Na kraju, ekipa ionako duže pamti dobru foru i gestu od srca.

FOTO: PEXELS