LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhaču u ruke

Hrana koju morate jesti prije pojedinog kolokvija kako biste ga uspješno položili

Skripte, literatura i bilješke s predavanja stvar su prošlosti, a vrijeme provedeno u kuhinji mora se povećati. Saznajte što kuhati i jesti prije kolokvija za siguran prolaz!

Skripte, literatura i bilješke s predavanja stvar su prošlosti, a vrijeme provedeno u kuhinji mora se povećati. Saznajte što kuhati i jesti prije kolokvija za siguran prolaz!

Akademska godina je ušla sada već duboko u svoj najzanimljiviji i najgori period vrijeme kolokvija. Više-manje svi imamo isto mišljenje o kolokvijima ili ispitima. Netko ih prolazi s lakoćom, a priznajmo, većina ipak ne. Zato su američki kolege s portala Spoon University odlučili studentima pomoći u pripremi ispita na jedinstven način savjetima za pravom prehranom prije sudnjeg dana.

Primjerice, prije pisanja ispita iz povijesti predlaže se zalogaj datulja (eng. dates) jer će se na taj način zapamititi svi važni datumi (eng. dates) koji su se trebali naučiti. Jednostavno, zapravo. 

Datulje, FOTO: Pixabay

Ako želite pak proći kolokvij ili ispit iz kemije trebate dan ili dva prije ispita skemijati nešto u pećnici kao što je kruh ili možda ipak pizzu. Ako probate s ovim posljednjim nije garantiran prolazak, ali ako napravite kruh dvojka je u džepu. Ocijena, logično, ovisi o kvaliteti i okusu kruha. 

Kruh, FOTO: Pixabay

Matematičari prije ispita imaju pravo na odličnu poslasticu. Pitu (eng. pie)! Arhimedova konstanta, Ludolfov broj, ili da ne kompliciramo  pi (eng. pie), broj je široko primjenjivana konstanta u matematici, ali i fizici. Tako da kuhaču u ruke, matematičari i fizičari, a ne knjigu. 

Pita, FOTO: Pixabay

Jedini način da se položi anatomija je ako počnete razmišljati kao Meredith Grey ili Cristina Yang, a što su nas one naučile da su pahuljice sasvim prihvatljiv obrok. Stoga, medicinari, zdjelica pahuljica prije ispita i prolaz je vaš.

Pahuljice, FOTO: Pixabay

Za, recimo, studente Katoličkog bogoslovnog fakulteta prije svakog kolokvija ili ispita obavezan je doručak jer ništa nije religioznije od prvog obroka dana. Prema Bibiliji se preskakivanje doručka ipak smatra grijehom, a nitko ne bi trebao proturječiti Bibliji prije ispita. 

Doručak, FOTO: Pixabay

Skripte, literatura i bilješke s predavanja stvar su prošlosti, a vrijeme provedeno u kuhinji mora se povećati kako biste prošli svoje ispite. Ako ne znate kako napraviti neke obroke, možete upisati tečaj kuhanja i diploma će kroz nekoliko godina sigurno biti u ruci. 

FOTO: PIXABAY