LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rock senzacija na INmusicu

Gutterdämmerung – filmsko-glazbeni spektakl s najvećim rock zvijezdama

Jedanaesto izdanje INmusica obilježit će i Gutterdämmerung, multimedijalni rock 'n' roll spektakl koji će ujediniti live rock nastup i filmski uradak. Bend je pod vodstvom Henryja Rollinsa, a u filmu glume Iggy Pop, Slash, Tom Araya, Jesse Hughes i mnogi drugi.

Jedanaesto izdanje INmusica obilježit će i Gutterdämmerung, multimedijalni rock 'n' roll spektakl koji će ujediniti live rock nastup i filmski uradak. Bend je pod vodstvom Henryja Rollinsa, a u filmu glume Iggy Pop, Slash, Tom Araya, Jesse Hughes i mnogi drugi.

Ovogodišnji INmusic će, osim Florence + The Machine, The Kooksa, PJ Harveyja, Skunk Anansie, The Corala, Wilca, My Baby, Yeasayera, Pat Thomasa and Kwashibu Area Banda, začiniti jedinstveni multimedijalni spektakl kakav publika INmusica još nije vidjela. Riječ je o multimedijalnom projektu naziva Gutterdämmerung, koji kombinira rock 'n' roll, koncert i film. Projekt je najavljen na novinarskoj konferenciji 1. ožujka u Vintage Industrial Baru, a bit će prikazan 20. lipnja 2016. na Jarunu.

– Gutterdämmerung je mračna rock 'n' roll priča koja predstavlja borbu između dobra i zla, tj. pobjedu rock and rolla nad zlom.– rekao je na konferenciji glazbeni kritičar Jutarnjeg lista Aleksandar Dragaš.

U realizaciji ovog projekta sudjelovali su najveće rock zvijezde današnjice, među kojima su Grace Jones, Iggy Pop, Joshua Homme, Henry Rollins, Slash, Tom Araya iz Slayera, Justice, Volbeat, Mark Lanegan, Nina Hagen i Jesse Hughes. Osim njih, valja istaknuti i Lemmyja Kilmistera, kojem nažalost nije bilo suđeno dočekati INmusic, ali će zato biti prisutan u filmu kao glavni general rock 'n' roll vojske. Dok je preminuli frontmen Mötorheada u filmu general, Iggy Pop je odbjegli anđeo Vicious koji unosi nemir kako bi testirao čovječanstvo. Grace Jones je pak u ulozi afričke boginje iz pakla, a Jesse Hughes iz grupe Eagles of Death Metal je glavni negativac koji u filmu glumi svećenika Svengalia.

Gutterdämmerung nije tipičan film kakav se može vidjeti u kinima, s obzirom na to da istovremeno pruža filmski uradak i živu rock glazbu. Live bend koji će nastupati u sklopu projekta predvođen je frontmenom Henryjem Rollinsom i gitaristom Kevinom Armstrongom, koji je svirao s Davidom Bowiejom, Morrisseyem i Iggyjem Popom. Spektakl će biti simbioza nijemog filma i rock spektakla. Autor tog spektakla je belgijsko-švicarski umjetnik Bjorn Tagemose, koji je izlagao u pariškom Louvreu, FOMU Antwerpu i drugdje, a poznat je i pod nadimkom "rock and roll" režiser.

Predstavnici glavnih sponzora INmusica, Ožujsko i OTP banka, najavili su kako će osigurati opskrbu Žujom i beskontaktno plaćanje na festivalu. Nadalje, Ožujsko će i ove godine natječajem Zasviraj za Žuju pružiti priliku nekima da zasviraju na pozornici INmusica. Ako se smatrate kao stvorenima za takav pothvat, prijavite se na poveznici.

Ulaznice su dostupne na službenom festvalskom web shopu, mogu se uplatiti u poslovnicama OTP banke i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. CIjena trodnevne ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok je cijena za sedmodnevni festivalski kamp 200 kuna i dostupna je samo putem službenog INmusicovog shopa.

 

 

 

FOTO: FACEBOOK/INMUSIC