LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Formula Student

FSB Racing Team četvrti na natjecanju Rimac Formula Student Alpe Adria, a traži i pojačanje za naredno razdoblje

FSB Racing Team na natjecanju je sudjelovao sa svojim prvim električnim bolidom RT06E Vulpes predstavljenim 17. lipnja ove godine. Razvoj bolida trajao je dvije godine, a u procesu je sudjelovalo preko 30 članova tima. I u ovom je trenutku u potrazi za novim članovima – studentima strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, dizajna i drugih fakulteta koji su željni stjecanja novih znanja.

FSB Racing Team na natjecanju je sudjelovao sa svojim prvim električnim bolidom RT06E Vulpes predstavljenim 17. lipnja ove godine. Razvoj bolida trajao je dvije godine, a u procesu je sudjelovalo preko 30 članova tima. I u ovom je trenutku u potrazi za novim članovima – studentima strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, dizajna i drugih fakulteta koji su željni stjecanja novih znanja.

FSB Racing Team ponosno je sudjelovao na Rimac Formula Student Alpe Adria 2019. natjecanju koje se održalo od 29. kolovoza do 1. rujna na kartodromu Bura u Šmriki, nedaleko od Rijeke. Riječ je o neformalnom natjecanju timova Formule Student iz regije. Osim ovog tima sa Sveučilišta u Zagrebu, sudjelovali su i timovi sa sveučilišta iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Maribora, Mostara, Beograda i Sofije. Struktura događaja gotovo je identična kao i na službenim Formula Student natjecanjima, ali atmosfera je opuštenija i naglasak je na povezivanju timova, druženju i razmjeni znanja.

Natjecanje se sastoji od statičkih i dinamičkih disciplina. Na obje statičke discipline, Engineering Design Eventu i Business Plan Presentationu, osvojeno je visoko drugo mjesto. Što se tiče dinamičkih disciplina, na mjerenju ubrzanja postignuto je peto mjesto, na autocrossu šesto, a na ukupnoj izdržljivosti bolida u vožnji 26 krugova deveto mjesto. Prema poretku najbržih postignutih krugova FSB Racing Team na četvrtom je mjestu kao i na ukupnoj tablici poretka cijelog natjecanja.

FSB Racing Team na natjecanju je sudjelovao sa svojim prvim električnim bolidom RT06E Vulpes predstavljenim 17. lipnja ove godine koji je ujedno i prvi hrvatski električni bolid Formule Student. Razvoj bolida trajao je dvije godine od čega je prva uložena u koncipiranje i razvoj ideja, a druga u optimiziranje i izradu, a u procesu je sudjelovalo preko 30 članova tima. Stalno je, i ovom trenutku, u potrazi za novim članovima – studentima strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, dizajna i drugih fakulteta koji su željni stjecanja novih znanja i aktivnog sudjelovanja u jednom tako opsežnom, ali i poučnom projektu.

Foto: FSB Racing Team

FSB Racing Team projekt je udruge Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta – HSA-SF. Riječ je o jednoj od brojnih udruga s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Postoji još od 2004. godine uz potporu Katedre za motore i vozila te Studentskog zbora, a njezin je glavni projekt upravo spomenuti. Ovo je prvi hrvatski Formula Student tim koji se u ovih 15 godina ponosi i titulom najuspješnijeg s ovih područja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija).

Iako centraliziran na FSB-u, tim broji šezdesetak part time i full time članova s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Arhitektonskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta i drugih, od čega je stalno aktivno oko 30 ljudi. Podijeljen je na podtimove za aerodinamiku, marketing, ovjes, pogon, proizvodnju i šasiju. Održavaju se tjedni sastanci za cijeli tim te za svaki tim posebno na kojima se raspravlja o tome što je napravljeno, što treba napraviti i ima li kakvih poteškoća i zastoja u razvoju bolida. Svaki član izvršava svoje zadatke; full time članovi odgovorni su za razvoj ključnih komponenata bolida, obično imaju nekakvo iskustvo iza sebe te su nešto stariji i dovoljno opremljeni inženjerskim znanjem kako bi izvršili svoj zadatak unutar vremenskog roka od tjedan dana između sastanaka. Part time članovi na početnim su godinama studija, dobivaju manje zadatke i više vremena kako bi ih izvršili te usput mnogo nauče od starijih od sebe i aktivno koriste nova znanja.

Dodatne informacije nalaze se na službenoj Facebook stranici tima.

FOTO: FSB RACING TEAM