LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski.hr na terenu

FOTO: Provjerili smo kako izgleda ručak u brzoj menzi u SC-u za vrijeme korone

Ručanje u brzom restoranu zagrebačkog SC-a na kakvo nismo naviknuli – bacite oko na današnju fotogaleriju!

Ručanje u brzom restoranu zagrebačkog SC-a na kakvo nismo naviknuli – bacite oko na današnju fotogaleriju!

Od jučer ponovno radi brzi restoran na adresi Savska cesta 25 poznat po tome što ondje studenti uglavnom jedu brzu, nezdravu hranu kojoj teško mogu odoljeti. Ipak, s obzirom na to da restoran nije radio mjesecima, zanimalo nas je kako izgleda studentski ručak u jeku koronavirusa

Ne možemo vam obećati da će vas dočekati isto što i nas jer je Studentski centar još uvijek prilično prazan budući da se studenti još nisu vratili u Zagreb. Nas je dočekala scena u kojoj niti jedan student nije čekao u redu na što zasigurno nismo naviknuli!

Kako izgleda cijeli proces ručanja u brzom restoranu?

Kada uđete u prostor SC-a na, zidu će vas dočekati obavijest da je potrebno imati masku na licu za vrijeme čekanja u redu te da se morate držati propisanog razmaka od jednog metra. Ako, pak, niste sigurni koliki je to razmak ne morate brinuti jer je SC trakom po podu označio propisane razmake. 

Dolazak do blagajne i naručivanje hrane ostali su nepromijenjeni, osim što teta na blagajni sada ima masku na licu. Jednom kada ste naručili, krećete u avanturu praćenja strelica za kretanje po restoranu, no prije toga morate dezinficirati ruke. Prvo dolazite do trake na kojoj drugoj teti dajete svoj račun i uzimate tacnu i pribor koji je zamotan u papirnati ručnik.

Nakon što ste dobili svoje jelo, odlazite dalje do jednog od stolova kojih je, inače, znatno manje te su poredani tako da između njih ima dovoljan razmak kako bi se mogla primijeniti propisana distanca. Dok ručate, ispred sebe ćete vidjeti upute za boravak u restoranu u sklopu kojih je, između ostaloga, navedeno da svoj boravak u restoranu trebate ograničiti na 15 minuta. Po završetku ručka tacnu ne odnosite na uobičajeno mjesto već ju ostavljate na kolicima za njihovo odlaganje te umjesto kroz vrata kroz koja ste ušli, izlazite na bočnu stranu kroz vrata koja ranije gotovo nikad nisu ni bila otvorena.

Ako vas zanima kako ovo sve izgleda bacite oko na fotogaleriju!
FOTO: STUDENTSKI.HR