LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTICE U GLAVNOJ ULOZI

FOTO: Ovako se feštalo za Dan žena na Sveučilištu u Splitu

Mnoštvo lampica, okrugli stolovi, svijećnjaci, 400 studentica u lijepim haljinama i njihova nasmijana lica – to su prizori koji opisuju Dan žena na Sveučilištu u Splitu.

Mnoštvo lampica, okrugli stolovi, svijećnjaci, 400 studentica u lijepim haljinama i njihova nasmijana lica – to su prizori koji opisuju Dan žena na Sveučilištu u Splitu.

Studentice su i ove godine preuzele ključeve Restorana Kampus na svoj dan. Studentski centar Split organizirao je svečanu večeru u njihovo ime. Kad smo ušli u restoran, imali smo što za vidjeti: mnoštvo lampica, okrugli stolovi, svijećnjaci, 400 studentica u lijepim haljinama i njihova nasmijana lica.

Prelijep je ambijent, predivna atmosfera i super društvo – govori Martina Koštić, studentica četvrte godine FESB-a, dok s kolegicama pozira  našem fotoreporteru.

Večera je privukla i mnoštvo brucošica koje se po prvi puta susreću s ovakvim ambijentom u jednom restoranu studentske prehrane. Veselo je bilo za stolom brucošica ekonomije.

Pri upisu na sveučilište nisam očekivala da će to biti na ovakvoj razini. Vidjela sam da se u restoranu organiziraju različiti događaji, ali ovakvo uređenje me oduševilo – govori Marina Bakica iz Trogira, studentica prve godine Ekonomskog fakulteta u Splitu, dok s kolegicama u redu čeka za hranu.


Studentice je dočekao koktel dobrodošlice, a hrana je bila poslužena na četiri izložbena stola. Hladnu platu činio je pršut, sir, soparnik, panceta te tartovi od slanutka, tunjevine, povrća i sira, dok se od toplih jela moglo birati od mariniranog lungića s njokima, liganja na dalmatinski način s palentom i crnog rižota pa sve do rolanog batka punjenog sirom i pancetom, istarskih fuža s tartufima i šarenih njoka sa sirom. Ništa skromniji nije bio ni slatki stol sa širokom lepezom kolača i torti. Večeru vrijednosti 40 eura, studentice su uz iksicu platile samo 7 eura.

Sva je hrana odlična, ali bih posebno izdvojila fuže s tartufima. Njih baš volim. Još da čujemo glazbu da doživljaj bude potpun – zaključuje Marija Mikulić, studentica KBF-a.

 

Za 7 eura je i bez glazbe dobro – dobacuje uz smijeh jedna od kolegica za stolom.


Nakon hrane se na binu popeo RaptorX band koji je večer otvorio s par sentiša posvećenim ženama, ali su ubrzo ubacili u veću brzinu pa su studentice dobro zagrijale plesni podij.

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu