LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan žena na Kampusu

FOTO I VIDEO: SC Split studenticama priredio svečanu večeru – specijalan meni, otmjene dekoracije, rasvjeta

– Lijepo dekorirani stolovi za dvije, tri ili četiri osobe, propisno udaljeni jedni od drugih, svijećnjaci, otmjeni stolnjaci i beštek te specijalna rasvjeta u boji. Sve je bilo tu da dojam za večeru bude potpun. – javlja Matej Sunara.

– Lijepo dekorirani stolovi za dvije, tri ili četiri osobe, propisno udaljeni jedni od drugih, svijećnjaci, otmjeni stolnjaci i beštek te specijalna rasvjeta u boji. Sve je bilo tu da dojam za večeru bude potpun. – javlja Matej Sunara.

Nakon što je Studentski centar Split organizirao svečanu valentinovsku večeru u restoranu Kampus za zaljubljene studente, slično je priredio i studenticama povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana žena
Vezano: VIDEO: Splitski Studentski centar oduševio romantičnom valentinovskom večerom

– Na večeri je sudjelovalo 96 studentica uz striktno poštivanje svih epidemioloških mjera. Prisutne žene morale su zadovoljiti tri kriterija – da žive u domu, da se inače hrane na iksicu u ovom restoranu i da na večeru dolaze s cimericom i bliskim prijateljicama. – javlja Matej Sunara.

Ivan Žižić, ravnatelj SC-a, pojašnjava:

– Uobičajenu večeru podijeli smo u dva termina. Prvi je bio namijenjen za sve studente, a drugi termin nakon 20 sati prilagodili smo i dekorirali samo za studentice. 

Dodaje da je interes bio toliki da su u manje od sat vremena popunjena sva dostupna mjesta

– Kad smo ušli u menzu, imali smo što za vidjeti, nasmijana lica i menzu u drugom, intimnijem ruhu. Lijepo dekorirani stolovi za dvije, tri ili četiri osobe, propisno udaljeni jedni od drugih, svijećnjaci, otmjeni stolnjaci i beštek te specijalna rasvjeta u boji. Sve je bilo tu da dojam za večeru bude potpun. A i hrana nije zaostajala za ovom razinom uređenja. Studentice su mogle birati između tri glavna jela: šareni njoki u umaku s 4 vrste sira, pileći batak punjen šunkom i sirom ili šareni burgeri. Za desert je poslužena panna cotta ili domaći štrudl od jabuka sa sladoledom. I sve to navedeno za dvadesetak kuna. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu je pomogao u pripremi, serviranju hrane i dekoriranju prostora. Reakcije na večeru su odlične i nema sumnje da studenti željno očekuju još ovakvih događaja. – piše Sunara.

Atmosferu je moguće doživjeti u fotogaleriji koju donosimo, kao i u videu u nastavku.

FOTO: SC SPLIT