LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sedma umjetnost

Filmska večer u Močvari posvećena piscima; ulaz besplatan

Na terasi kluba Močvara održat će se nova Filmska večer s filmom iznenađenja. Gostuju Damir Karakaš i Dragan Jurak, a ulaz je besplatan.

Na terasi kluba Močvara održat će se nova Filmska večer s filmom iznenađenja. Gostuju Damir Karakaš i Dragan Jurak, a ulaz je besplatan.

U ponedjeljak, 8. lipnja, s početkom u 20 sati održat će se nova Močvarina Filmska večer na temu Pisci u filmu. Nakon dva online izdanja ovo će se održati na terasi kluba, a gostovat će Damir Karakaš i Dragan Jurak.

– Na ovoj će večeri gledatelji moći poslušati razgovor sa svježim dobitnikom književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman te s filmskim i književnim kritičarem koji je nedavno objavio autobiografsku proznu knjigu. Gosti će s gledateljima podijeliti kako doživljavaju i tumače vrijeme visokog intenziteta u kojem živimo te što su iz njega naučili. Tema će biti i sveprisutna autofikcija na kojoj se temelji Jurakova netom objavljena knjiga Život jahača u trenutku skoka konja preko prepone, kao i najnoviji hvaljeni roman Damira Karakaša Proslava čija je filmska ekranizacija u pripremi. – poručuju iz Močvare.

Navode i kako će se kroz razgovor dotaknuti uvijek zanimljivog prikaza pisaca u književnosti i na filmu te će se raspraviti što gostima u tim portretima i likovima laska, a što smeta.

– Ponuđena mišljenja i teorije testirat će se na filmu iznenađenja koji će biti prikazan nakon razgovora, a čiji je glavni lik jedan genijalan pisac. – dodaju organizatori.

Budući da program sufinanciraju Grad Zagreb i HAVC, ulaz je besplatan.

FOTO: PIXABAY