LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tema je "Život"

Festival znanosti u Splitu: gotovo 200 pripremljenih aktivnosti

Festival za sve uzraste sprema edukativne i zabavne sadržaje.

Festival za sve uzraste sprema edukativne i zabavne sadržaje.

Sveučilište u Splitu ove godine od 2. do 7. svibnja organizira Festival znanosti koji kroz šest dana i na različitim lokacijama planira preko 200 aktivnosti.

Osim Splita, Festival će se održati i u Sinju, Trilju, Muću, Ogorju, Imotskom, Kaštelima, Mosoru, Omišu pa i u Zadru, a u aktivnosti se ubrajaju predavanja, radionice, prezentacije, izložbe, pokusi, tribine, okrugli stolovi i još mnogo toga.

Tema ovogodišnjeg Festivala je Život, a osim Sveučilišta u Splitu, u program su se uključili i muzeji, instituti, osnovne i srednje škole te brojne druge udruge.

Na dan otvaranja pripremljen je niz zanimljivih predavanja, pokusa, praktičnih aktivnosti na temu biljnog i životinjskog svijeta, otisaka prstiju, escape room na temu Arhimed i Tesla igraju rulet u Las Vegasu, različite aktivnosti i mjerenja Kineziološkog fakulteta, profesori PMF-a na temu Umjetna inteligencija u život preko robotića pokazat će mogućnosti oponašanja ponašanja živih bića uz uporabu umjetne inteligencije.

U programu Festivala će u srijedu od 9 do 17 sati sudjelovati istraživački brod Instituta za oceanografiju i ribarstvo BIOS DVA čiji je cilj približiti ljudima istraživanje života pod morem.

Sam Festival namijenjen je mladim ljudima kako bi ih se potaklo na proučavanje okoliša i svijeta te bavljenjem znanošću
FOTO: UNSPLASH