LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave u tijeku

Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.

Europski portal za mlade nudi priliku za volontiranje u francuskom gradu Le Mansu, udaljenom sat vremena od Pariza. Projekt je organiziran u vidu različitih misija koje prema vlastitim afinitetima volonter bira.

Svaka misija ima posebni cilj i temu te obuhvaća rad u različitim institucijama i na projektima. Cilj prve misije je unaprijediti kulturalnu otvorenost mladih ljudi u ruralnim dijelovima Francuske. Uloga sudionika je da putem treninga šire toleranciju i intelektualnu znatiželjnost među mladima koji su udaljeni od urbanih europskih središta

U drugoj misiji volonter dobiva ulogu promoviranja Europe i države iz koje dolazi na tehničkom fakultetu Lycée professionnel Joseph Roussel koje je smješteno u središtu Le Mansa. Europski dom Le Mans-Sarthe u potrazi je za volonterom koji će informirati građane o europskim projektima vezanim uz mobilnost i obrazovanje.

Grad Sablé-sur-Sarthe traži motiviranog mladog volontera koji će organizirati interkulturalne događaje, promovirati otvorenost među školarcima te upoznati građane s europskim projektima. Grad Le Mans u potrazi je za volonterima u područjima službe za djecu i mlade te u službi vanjskih odnosa.

Svaka misija traje (gotovo) godinu dana. Kod prijave je bitno naglasiti za koju misiju se kandidat odlučio te poslati CV. Sve dodatne informacije objavljene su na poveznici.
FOTO: PIXABAY