LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VODIČ ZA STUDENTE

ECTS bodove moguće je ostvariti i izvan studija

Studentima se pod određenim uvjetima, osim ECTS bodova dodijeljenih u kontekstu nastave, mogu dodjeljivati i bodovi za izvannastavne aktivnosti. 

Studentima se pod određenim uvjetima, osim ECTS bodova dodijeljenih u kontekstu nastave, mogu dodjeljivati i bodovi za izvannastavne aktivnosti. 

Studentima se osim ECTS bodova dodijeljenih u kontekstu nastave, mogu dodjeljivati i bodovi za izvannastavne aktivnosti

Zagrebačko sveučilište ugostilo delegaciju iz Kine: nova suradnja na vidiku?


Što se tiče Sveučilišta u Zagrebu, takve aktivnosti obuhvaćaju:
  • studentsku praksu
  • umjetničku djelatnost koja nije regulirana planom i programom
  • studentska natjecanja
  • aktivno sudjelovanje studenata na znanstvenoj, stručnoj ili umjetničkoj konferenciji, radionici, seminaru
  • aktivno sudjelovanje u bilo kojoj drugoj aktivnosti kojoj prethodno nisu dodijeljeni ECTS bodovi u sklopu studijskih programa Sveučilišta u Zagrebu niti domaćih ili međunarodnih institucija.
Nekoj od takvih izvannastavnih aktivnosti dodijelit će se ECTS bodovi ako ispunjava sljedeće pretpostavke:

Zagrebačko sveučilište opet proglašeno najaktivnijim i najboljim sportskim sveučilištem u Europi!


  • izvannastavna aktivnost je sveučilišne razine, tj. namijenjena je studentima i ishodi učenja koji se postižu temeljem te aktivnosti su takvi da pripadaju sveučilišnim razinama
  • voditelj aktivnosti je, u pravilu, osoba u znanstveno-nastavnom ili umjetničko-nastavnom zvanju i zaposlena na Sveučilištu u Zagrebu. Izuzetno, voditelj izvannastavne aktivnosti u umjetničkom području može biti i istaknuti umjetnik koji nije izabran u nastavno zvanje
  • student kojem se dodjeljuju ECTS bodovi aktivno je sudjelovao u aktivnosti što je rezultiralo ishodima učenja sveučilišne razine
  • izvannastavna aktivnost sadržava provjeru pripadajućih ishoda učenja.
Više informacija može se pronaći u Pravilniku o dodjeli ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu koji je dostupan na poveznici.

Raspisan natječaj za doktorski studij Filozofija i religijske znanostiZa još korisnih i manje poznatih informacija koje bi vam mogle pomoći u vašem studiju pogledajte našu seriju članaka pod nazivom Vodič za studente.
FOTO: UNSPLASH