Kuhajte sa Studentskim
Domaće Milch Schnitte koje su bolje čak i od originala
Domaće Milch Schnitte idealne su kad vam treba nešto slatko i osvježavajuće.
Domaće Milch Schnitte idealne su kad vam treba nešto slatko i osvježavajuće.
Milch Schnitte savršen su obrok između doručka i ručka, no nekako uvijek budu premale.
Zato smo odlučili s vama podijeliti recept za domaće Milch Schnitte koje ne samo da su bolje od originalnih već ih i ispadne više, pa ih se, s financijske strane, također isplati praviti.
Trebate napraviti biskvit i kremu. Za biskvit vam je potrebno pet jaja, pet žlica brašna, jedna žlica vanilin šećera, dvije velike žlice kakaa, praška za pecivo (dovoljan je prstohvat ili pak vrh noža) te pet žlica šećera.
Biskvit ćete napraviti ovako: odvojite bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Nakon toga uzmite žutanjke, izmiješajte šećer s njima i potom postupno dodajte brašno, kakao i prašak, miješajući smjesu mikserom. Kada se smjesa napravi i sve dobro izmiješa, dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka te sve izmiješajte u jednoliku smjesu.
Zagrijte pećnicu na 180°, tepsiju (najbolje neku koja je dimenzija pećnice) obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Pecite smjesu 10 minuta ili dok ne potamni i prestane biti ljepljiva. Nakon što izvadite pečenu smjesu, prerežite je na pola. Ako imate manju tepsiju, možete peći jedan po jedan biskvit.
Za kremu vam treba 250 mililitara vrhnja za šlag, dvije velike žlice meda te jedan vanilin šećer. Vrhnje izmiksajte tako da postane čvrsto, dodajte vanilin šećer i med. Premažite biskvit te ga preklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak da se sve ohladi i stisne, a nakon toga narežite na pločice željene debljine.
Zato smo odlučili s vama podijeliti recept za domaće Milch Schnitte koje ne samo da su bolje od originalnih već ih i ispadne više, pa ih se, s financijske strane, također isplati praviti.
Trebate napraviti biskvit i kremu. Za biskvit vam je potrebno pet jaja, pet žlica brašna, jedna žlica vanilin šećera, dvije velike žlice kakaa, praška za pecivo (dovoljan je prstohvat ili pak vrh noža) te pet žlica šećera.
Biskvit ćete napraviti ovako: odvojite bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Nakon toga uzmite žutanjke, izmiješajte šećer s njima i potom postupno dodajte brašno, kakao i prašak, miješajući smjesu mikserom. Kada se smjesa napravi i sve dobro izmiješa, dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka te sve izmiješajte u jednoliku smjesu.
Zagrijte pećnicu na 180°, tepsiju (najbolje neku koja je dimenzija pećnice) obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Pecite smjesu 10 minuta ili dok ne potamni i prestane biti ljepljiva. Nakon što izvadite pečenu smjesu, prerežite je na pola. Ako imate manju tepsiju, možete peći jedan po jedan biskvit.
Za kremu vam treba 250 mililitara vrhnja za šlag, dvije velike žlice meda te jedan vanilin šećer. Vrhnje izmiksajte tako da postane čvrsto, dodajte vanilin šećer i med. Premažite biskvit te ga preklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak da se sve ohladi i stisne, a nakon toga narežite na pločice željene debljine.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH