LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

Studentski dom u Rijeci zadovoljava svakodnevne studentske potrebe

Donosimo vam nekoliko korisnih informacija o Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić i natječaju za smještaj u istom.

Donosimo vam nekoliko korisnih informacija o Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić i natječaju za smještaj u istom.

Umjesto studentskog doma, grad Rijeka ima čitavo naselje. Popularno studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nudi smještaj za redovne studente te gostujuće profesore. Ukupno nudi 649 kreveta. U naselju postoje 61 jednokrevetna soba te 294 dvokrevetne sobe koje dijelite s cimerom. Profesori se smještaju u osam apartmana, a studentima iz međunarodne suradnje na raspolaganju je deset kreveta. Na svakom se katu možete poslužiti čajnom kuhinjom i kupaonicom.

Studentsko naselje nudi sadržaje prilagođene potrebama svakodnevnog studentskog života. Organizirano je u pet smještajnih objekata. Također, na njegovom području nalaze se i praonica rublja (gdje postoji i oprema za peglanje), restoran i snack-caffe. Slobodno vrijeme možete provoditi i družeći se na otvorenoj vrtnoj terasi. Ako vam je draži sport od ispijanja kavica na rijetkom riječkom suncu, onda posjetite dva sportska igrališta. Pobijedite stres prije ispita igrajući košarku, rukomet ili nogomet.

S obzirom na to da su studenti veliki ovisnici o internetu, osigurano je i besplatno surfanje. CARNET računom koji ste dobili prilikom upisa na fakultet, možete se spojiti na zajedničku internetsku mrežu.

Ispitujući kolegice i kolege koji su proveli neko vrijeme u studentskom domu, nismo naišli na negativne kritike. Velika je većina zadovoljna smještajem i cijenom od otprilike 400 kn mjesečno. Problemi na koje su nam se požalili oni su standardni – ponekad im glasni susjedi ne daju učiti, a kada se svi spoje na internet, brzina mu postaje jako spora. Zanimljiv je i komentar jednog studenta koji je želio ostati anoniman, ali koji naglašava da ga jako smeta učestalo premještanje. Naime, događa se da se stanovnike doma unutar godine i semestra nekoliko puta preseli iz jedne sobe u drugu.

Generalno gledajući, grad Rijeka ima veliki broj studenata. Smiješno je i pomisliti da je 650 kreveta dovoljno za smještaj svih redovnih studenata. Stoga ne čudi da se većina odlučuje za privatan smještaj ili je primorana na to. Postoji puno iznajmljivača stanova, posebno za studente u užem riječkom području, ali cijene variraju. U prosjeku student potroši 150 eura na samo iznajmljivanje garsonijere. Zato je prijeko potrebno poraditi na izgradnji smještajnih kapaciteta za studente koji za grad studiranja biraju upravo Rijeku.

Ako se možete nositi sa nekoliko bučnih cimera i nemate potrebu za skidanjem velikih količina serija s interneta, onda vam svakako držimo palčeve za smještaj u domu. Prema navodima Studentskog centra, molbu za smještaj možete ispuniti i bez puno šetanja, iz udobnosti svoje kuće. Naravno, prijavnicu je potrebno isprintati i priložiti joj potrebnu dokumentaciju.

Molbu možete dostaviti:

poštom na adresu: Studentski centar Rijeka, Radmile Matejčić 5, 51000 Rijeka, s naznakom Natječaj za smještaj

 osobno, u zatvorenoj kuverti gdje vam je upisano ime i prezime, na adresu: Studentsko naselje I. G. Kovačić, Ul. Franje Čandeka 4, na recepciju koja radi svaki dan od 8 do 20 sati.

 u Centar za studije, na adresi Ul. Radmile Matejčić 3, gdje možete doći svakim danom od 12 do 14 sati, tako da uđete na zapadni ulaz Građevinskog faksa.

Čitav natječaj  i postupak prijave provjerite na stranicama Studentskog centra u Rijeci.

FOTO: FACEBOOK