LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Na Adventu na Šari ove godine uvedena i večera; prikupljen novac namijenjen djeci bez roditelja

Advent na Šari traje od ponedjeljka, 10. prosinca, do petka, 14. prosinca, gdje se u prizemlju svakog paviljona do 10 sati može kupiti doručak, a u ponudi su sendviči, kava, čaj i slakiši. Ovogodišnja je novost i večera koja traje od 19 do 22 sata.

Advent na Šari traje od ponedjeljka, 10. prosinca, do petka, 14. prosinca, gdje se u prizemlju svakog paviljona do 10 sati može kupiti doručak, a u ponudi su sendviči, kava, čaj i slakiši. Ovogodišnja je novost i večera koja traje od 19 do 22 sata.

Već se tradicionalno svake godine u Studentskog domu Ante Starčević – Šara održava advent u prizemljima svakog paviljona. Manifestacija je humanitarnog karaktera, a ove godine vođena je sloganom Dom domu budući da će sva prikupljena sredstva ići domu za nezbrinutu djecu u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici.

Advent na Šari traje od ponedjeljka, 10. prosinca, do petka, 14. prosinca, gdje se u prizemlju svakog paviljona do 10 sati može kupiti doručak, a u ponudi su sendviči, kava, čaj i slatkiši. Ovogodišnja je novost i večera koja traje od 19 do 22 sata. Dvoje volontera tostira sendviče, pripremaju kave, čajeve i poslužuju druga pića, a u utorak su se za večeru mogle pojesti i palačinke s Nutellom po simboličnoj cijeni od 5 kn.

Foto: Facebook / Šara – Studentski dom dr. Ante Starčević

Svoj dojam prenijela nam je i stanarka Šare koja se ove godine aktivno uključila u organiziranje Adventa.

– Advent na Šari je jedna prekrasna stvar koju bi trebalo održavati iz godine u godinu. Prošle godine sam bila brucoš i u ovo vrijeme sam jutro za jutrom prolazila, no nisam se zaustavljala ni osvrtala na to što se događa. Ove godine odlučila sam aktivno volontirati i pridonijeti ovoj prekrasnoj nakani. Vrijeme je Božića, svi smo veseli, razdragani, budi se to nekakvo posebno raspoloženje. Želim da i djeca osjećaju tu božićnu radost. Studentima volonterima ova humanitarna akcija oduzima možda 2-3 sata sna i isto toliko slobodnog vremena, što je sitnica. Djeci ovo nije sitnica. To će možda biti crta razlamanja između danas sam nasmijan i danas sam tužan. Sama akcija funkcionira zaista dobro, ostali stanari su zainteresirani i veselo pitaju što se događa, a imamo i podršku domske uprave, kao i SC-a. Vrlo smo optimistični i nadamo se da ćemo završetkom ovog tjedna isto tako zaokružiti još jednu lijepu priču i nekome razvući osmijeh na lice. U novu 2019. ući ispunjeniji, kako i mi, tako i oni za koje je ovo sve i organizirano! – izjavila je Vlatka Vidaković.

Božić je i vrijeme je radosti, stoga se odazovite, podružite, pojedite nešto i pomozite.

FOTO: FACEBOOK / ADVENT NA ŠARI