LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival na parkiralištu FER-a

„Dođi na prvi FER Open Air, ne može biti gore od zadnje epizode Game of Thronesa!“

U subotu, 1. lipnja, održava se prvi FER Open Air, jednodnevni glazbeni festival u organizaciji FER-a i KSET-a. Organizator Luka otkrio nam je kako je došlo do ideje za festival, koji će izvođači nastupiti i što još osim besplatnog ulaza očekuje posjetitelje.

U subotu, 1. lipnja, održava se prvi FER Open Air, jednodnevni glazbeni festival u organizaciji FER-a i KSET-a. Organizator Luka otkrio nam je kako je došlo do ideje za festival, koji će izvođači nastupiti i što još osim besplatnog ulaza očekuje posjetitelje.

Ususret prvom FER Open Air festivalu, koji će se održati 1. lipnja na parkiralištu FER-a, porazgovarali smo s Lukom, studentom FER-a i članom KSET-a, koji je glavni organizator festivala. Štošta nam je zanimljivo otkrio. 

Za početak nam je objasnio što je to FER Open Air.

FER Open Air novonastali je jednodnevni glazbeni festival koji će svoje prvo izdanje doživjeti u subotu, 1. lipnja. Lokacija održavanja festivala je parking pored Fakulteta eletrotehnike i računarstva, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje! 

Tko je organizator festivala?

Organizatori festivala su KSET (Klub studenata elektrotehnike) i FER (Fakultet elektrotehnike i računarstva). Volonteri KSET-a odlučili su svoja znanja i vještine stečene kroz organizaciju raznih programa u KSET-u i poznate Brucošijade FER-a usmjeriti u novi projekt te je tako nastao FER Open Air.

Koji je cilj FER Open Aira?

Primarni cilj FER Open Aira je okupiti studente (i one koji se tako osjećaju) te im priuštiti večer dobre glazbe i zabave prije nego što krene intenzivan kraj akademske godine, tj. prije nego što krenu ispitni rokovi. Također, FER Open Air nastoji obogatiti kulturnu ponudu grada Zagreba te promovirati alternativnu glazbenu scenu. Projekt služi i kao platforma pomoću koje se mladi mogu izražavati te steći razne korisne organizacijske i tehničke vještine kroz njegovu realizaciju.

Mogu li na festival doći samo studenti FER-a ili smo svi dobrodošli?

Festival je, naravno, besplatan za sve posjetitelje neovisno o njihovoj pripadnosti nekom fakultetu ili o njihovom studentskom statusu. Vjerujemo da je ponuda festivala interesantna studentima raznih usmjerenja te generalno ljudima raznih dobnih skupina, pogotovo onima koji gaje sklonosti prema alternativnoj glazbi.

Kako je tekao proces od ideje za ovakav projekt do njegove realizacije?

Ideja da se napravi open air festival postoji već dulje vrijeme u KSET-u, no dugo vremena se nije kretalo u realizaciju iz raznih razloga. Imali smo sreće da smo dočekali trenutak kada su nam se poklopile sve potrebne okolnosti i da smo mogli krenuti u realizaciju projekta. Konkretno ovo izdanje se počelo idejno planirati čim smo se malo odmorili od posljednjeg izdanja Brucošijade FER-a. S obzirom na to da smo se prvi put susretali s realizacijom projekta tog tipa bilo je puno nepoznanica po putu, no na velik dio njih smo našli odgovor, a puno su nam pomogle i kolege iz KSFF-a koje već tradicionalno organiziraju KSFF Open Air. Naravno, naišli smo i na veliku potporu Fakulteta, bez kojeg bi organizacija ovog događaja na trenutnoj razini bila teško ostvariva.

FOTO: Ivan Perkov/Studentski.hr

Jeste li lako pronašli sponzore, kako su reagirali na vašu ideju?

Sponzori su bili zainteresirani za suradnju jer ih se ideja besplatnog festivala koji je orijentiran primarno na studente odmah na prvu dojmila. Razne tvrtke i razni brendovi žele doprijeti do studentske publike, a ovakav događaj im je idealna platforma za to.

Koji će nas izvođači zabavljati?

Na prvom izdanju FER Open Aira imat ćemo prilike čuti odličan JeboTon ansambl, koji je postao ustaljeni gost zagrebačkih ulica na kojima redovito veseli prolaznike svojim pjesmama koje odišu mladenačkim duhom. Zasvirat će nam i Them Moose Rush, prog-rock-trio koji se nedavno vratio s turneje Ujedinjenog Kraljevstva; virovitički eksperimentalni trojac ZMaJ, koji kombinira razne stilove, no primarno se temelji na plesnoj elektronici; beogradski psihodelični surf rockeri Dogs in Kavala; zagrebački satirični te granično viralni dvojac 2kitice, kojima će ovo biti premijerni live nastup te dRBonito, bend koji smo imali priliku čuti u finalu KSET-ovog programa Čuješ?!.

Što još možemo očekivati osim dobre glazbe i ekipe na FER Open Airu?

Osim dobre glazbe koju će bendovi izvoditi uživo na pozornici, možemo očekivati i pregršt dobre glazbe na after partyju u KSET-u, koji kreće kada svirke završe te traje do sitnih jutarnjih sati. Također, za kvalitetnu okrijepu će se pobrinuti Pivovara Medvedgrad, naši dugogodišnji pivski partneri, a možda nam i do subote još neka ideja padne na pamet koja će obogatiti program festivala!

Kojom bi rečenicom pozvao naše čitatelje da u subotu budu na parkiralištu pored FER-a?

Dođi na prvi FER Open Air, ne može biti gore od zadnje epizode Game of Thronesa! *smijeh*

No zaista, pozivamo sve kolege i njihove kolege koje još nisu spremni razmišljati o ljetnim ispitnim rokovima da nam se pridruže na prvom izdanju FER Open Aira te sudjeluju u stvaranju nove studentske manifestacije. Bit će glazbe, bit će ljudi, bit će pive, bit će zabavno. I najbolje od svega, besplatno je!

Sve ostale informacije o festivalu saznajte na službenoj Facebook stranici

FOTO: FER OPEN AIR/ FACEBOOK