LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge HSA

„DriveINkino“ ponovno u Zagrebu, ulaz besplatan

– Posjetitelje će i ove godine, također uz odlične filmove, na Kockici čekati bogata ponuda zabavnog sadržaja prije i nakon projekcija filmova. – poručuju organizatori.

– Posjetitelje će i ove godine, također uz odlične filmove, na Kockici čekati bogata ponuda zabavnog sadržaja prije i nakon projekcija filmova. – poručuju organizatori.

U Zagrebu će se 28. i 29. travnja te 5. i 6. svibnja 2018. godine održati šesto po redu DriveINkino. Po uzoru na američku tradiciju donosi dašak prošlosti i zaboravljen način zabave u Zagreb, nešto jedinstveno u regiji, prvo ovakvog kapaciteta. Radi se o inovativnom projektu Hrvatske studentske asocijacije koji spaja sve generacije i popularnu tradiciju gledanja filmova iz udobnosti automobila.

Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 metara na kojem ih posjetitelji mogu gledati iz udobnosti vlastitih automobila, a tom jedinstvenom ugođaju pomaže i projekcija zvuka putem FM-frekvencija na radioprijemniku u automobilu. Važno je napomenuti da je ulaz besplatan, a lokacija ostaje ista kao i prethodnih godina – parkiralište i poligon Kockica (Cvjetno naselje).

Također, projekt ima izniman kulturni značaj jer nastoji obogatiti kulturno-zabavnu ponudu grada Zagreba tako da se svim građanima pruži mogućnost druženja, zajedništva i upoznavanja. To je prepoznala i Turistička zajednica grada Zagreba koja mu pruža podršku od samog početka.

DriveINkino Zagreb 2018.

– Prošle smo godine proslavili naših jubilarnih pet godina uspješnog rada i jedinstvenog projiciranja filmova pod zvjezdanim nebom, a samim time podigli ljestvicu cijelog projekta malo više. Posjetitelje će i ove godine, također uz odlične filmove, na Kockici čekati bogata ponuda zabavnog sadržaja prije i nakon projekcija filmova. – poručuju organizatori.

Poligon se svakog dana otvara od 18:30, dodatni sadržaji počinju u 19 sati, a projekcije filmova u 21 sat. 

28. travnja

Prvog dana, u subotu, 28. travnja, DriveINkino otvara film Baby Driver. Mladi i talentirani vozač automobila, koji služi za bijeg, nakon pljačke oslanja se na ritam glazbe koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Upoznavanjem djevojke svojih snova Baby odluči pobjeći od kriminala. Ipak, to nije tako lako jer se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

Prije filma nasmijte se do suza uz vrhunske fore ekipe iz Studija Smijeha.

29. travnja

Drugi dan prikazuje se vrhunski domaći film Ustav Republike Hrvatske. Igrani je film domaće produkcije snimljen 2016. godine u režiji Rajka Grlića. Radnja prati život srednjoškolskog profesora radikalno desnog svjetonazora koji je pritom i homoseksualac. U njegov život nakon nesreće ulazi bračni par iz zgrade u kojoj živi – medicinska sestra i njezin suprug policajac kojem profesor pomaže pri polaganju ispita iz poznavanja Ustava RH. Problem nastaje kada se ispostavi da je policajac po nacionalnosti Srbin.

Prije projekcije svi kvizoljupci u 19 sati imaju prilike okušati svoje filmsko-televizijsko znanje zahvaljujući KOZi: Kvizu općeg znanja, koji se i ove godine odazvao suradnji i kvizaško mjesto preselio na otvoreno. Na posebnom DriveIN Editionu čeka vas šaren, raznolik i zabavan kviz s osamdesetak pitanja unutar pet kategorija. Kotizacija iznosi 60 kuna, a formiraju se grupe od dva do četiri člana; sudjelovati mogu i oni bez limenih ljubimaca.

5. svibnja

U drugi vikend održavanja, ujedno i treći dan projekcije filmova, ulazi se s bezvremenskim Disneyjevim klasikom – Kraljem lavova. Crtić je to koji obožavaju svi naraštaji! Animirani film u kojem glavnu ulogu imaju lavovi uči o odgovornosti prema onima koje volimo, obitelj stavlja na prvo mjesto te pokazuje kako su ponos i hrabrost važne osobine. Tijekom filma isprepleće se borba dobra i zla, a na kraju pobjeđuje dobro.

Kako biste što bolje ušli u tematiku subotnje projekcije, prije animiranog filma skupina mladih plesačkih snaga iz Plesnih punktova Zagreb podarit će vam izvrsnu plesnu točku. Plesni punktovi više od trideset godina okupljaju sve generacijske skupine koje vole ples, glazbu i ritam, a dosad ste ih mogli vidjeti na brojnim atraktivnim televizijskim nastupima i natjecanjima diljem čitave regije.

6. svibnja

Posljednjeg dana ovogodišnjeg DriveINkina očekuje vas neviđena romantika uz film La La Land i dodatan sadržaj. Radnja je smještena u Los Angeles s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan. Sebastian i Mia, zarobljeni u 2016. godini, pokušavaju ostvariti svoje životne snove, a najsretniji bi bili da su ipak rođeni u neko drugo vrijeme! Ovaj mjuzikl savršena je kombinacija plesa i romantike koja će otopiti srce i onima koji se tome najmanje nadaju.

Organizacijski tim DriveINkina ove će godine projekt uz pomoć posjetitelja zatvoriti na najromantičniji mogući način – puštanjem lampiona na poligonu, u skladu sa žanrom posljednjeg filma, ali i sloganom projekta – #LjubavJeNaKockici.

Doživite nezaboravno iskustvo gledanja filmova iz udobnosti vašeg limenog ljubimca i pridružite se šestom DriveINkinu Zagreb! Sve informacije o projektu možete pratiti na službenoj Facebook stranici

FOTO: WIKIPEDIA