LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija mladih

Centar za mlade grada Zagreba održava niz radionica u svibnju; prijave u tijeku

Na radionicama CMZ-a u svibnju fokus stavljen na mlade roditelje, nasilje u vezama, projekte i još mnogo toga.

Na radionicama CMZ-a u svibnju fokus stavljen na mlade roditelje, nasilje u vezama, projekte i još mnogo toga.

Iz Centra za mlade grada Zagreba pripremaju niz online događanja, pa se možete pridružiti njihovoj Facebook grupi gdje će organizirati online sadržaj i virtualna druženja.

Do sad su već održali pripreme za državnu maturu za mlade s invaliditetom, posjetili svoje koordinatore dnevnih aktivnosti u rubrici Što ima kod tebe?, a jučer je bio organiziran kviz čija su tema bili filmovi. Kvizovi se održavaju petkom, a možete ih pronaći na poveznici.

U ponedjeljak će se održati radionica pod vodstvom Aleksandre Štingl pod nazivom Izradi svoj IKIGAI – japansku tajnu dugog i sretnog života. IKIGAI označava preklapanje četiri životne kvalitete – ono što čovjek voli, u čemu je dobar, što svijetu treba i sve za što može biti plaćen. Prijave se zaprimaju do sutra, a radionica će se održati u ponedjeljak od 16 do 17 sati preko Zooma.

U utorak, 12. svibnja u 16 sati održat će se još jedan online Environmental cafe koji vodi Vesna, ESC volonterka Udruge Amazonas. Imat ćete priliku svoje vještine i znanje engleskog jezika iskoristiti kako biste pričali o klimatskim promjenama.

Zatim je na redu radionica o pisanju projekata, koja će se održati 12. i 13. svibnja od 11 do 12 sati, a namijenjena je mladima od 15 do 29 godina. Zasigurno je riječ o korisnoj radionici jer će vas educirati za prijavu prijedloga projekata na natječaje namijenjene mladima i organizacijama koje rade s mladima. Prijave primaju do 11. svibnja u 12 sati na linku dostupnom na stranici

Osim kako napisati projekte, naučit će vas i kako se oni ocjenjuju, što bi vam moglo pokazati drugu stranu projekata i možda vas usmjeriti prema još kvalitetnijem pisanju istih. O tome će više govoriti Svjetlana Marijon koja iza sebe ima niz uspješno ocijenjenih projekata. Prijave su otvorene do 11. svibnja, a više informacija možete pronaći ovdje.

U Centru nisu zaboravili ni na mlade roditelje kojima je u ovim vremenima sigurno još teže nego drugima pa će sada moći saznati kako se snalaze drugi mladi roditelji, ali imat će priliku i čuti mišljenje stručnjaka. Radionica će se održati 14. svibnja, prijave se zaprimaju do 13. svibnja u podne, a informacije su dostupne na poveznici.

Nakon roditeljske ljubavi slijedi ljubav između dvoje mladih ljudi, koja ponekad zna biti prilično nezdrava i doći uz neprihvatljive oblike ponašanja. Sanja i Simona iz Udruge Zamisli pokušat će 14. svibnja od 15 do 16 sati osvijestiti o tome mlade što se krije iza ružnog ponašanja u vezama, u kojima se može javiti nasilje. Odgovorit će na pitanja o tome što sve spada u nasilje u partnerskom odnosu, kako ga spriječiti i što ako primijetimo da je naš prijatelj u nasilnoj vezi. Više o načinu prijave, koju je potrebno poslati do 13. svibnja u podne, možeš pronaći na linku.
        
FOTO: PINTEREST