LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program Kluba Zona

Besplatno ovog tjedna: Biciklopopravljaonica, radionica keramike, studentska izložba, večer društvenih igara

U srijedu je u programu Kluba Zona Biciklopopravljaonica, u četvrtak radionica keramike, u petak otvorenje izložbe studenta UMAS-a, a u subotu večer modernih društvenih igara.

U srijedu je u programu Kluba Zona Biciklopopravljaonica, u četvrtak radionica keramike, u petak otvorenje izložbe studenta UMAS-a, a u subotu večer modernih društvenih igara.

Nakon popuštanja protuepidemijskih mjera i prije kraja klupske sezone u Klubu Zona će se od srijede do subote, od 3. do 6. lipnja, održati niz besplatnih događanja.

– U ljetnim mjesecima smanjit ćemo broj događanja, a zbog problema s financiranjem udruga neizvjesno je hoćemo li nakon jeseni moći započeti novu sezonu događanja. Inače se u Klubu Zona po sezoni u nekoliko stotina termina realizira i do tisuću sati besplatnog programa za mlade – na desetke jednodnevnih, višednevnih i višemjesečnih radionica i tečajeva, 10-ak izložbi i 30-ak tematskih druženja. Ove godine pandemija je brojače zaustavila na 275 sati programa, 40-ak različitih događanja i 115 termina. – poručuju iz Kluba.

Prethodno se Biciklopopravljaonica održavala svake srijede od 17 do 20 sati, a od 3. lipnja održavat će se prve i zadnje srijede u mjesecu, i dalje uz obveznu rezervaciju mjesta preko prijavnice dostupne na klubzona.net.

– Volonteri će besplatno obavljati manje popravke neophodne za sigurnu i funkcionalnu vožnju, uz primjenu mjera opreza. Zbog izvanrednih okolnosti neće, kako je to uobičajeno, koristiti popravke da bi i prenijeli znanje, nego će zainteresirani svoj bicikl ostaviti na popravku i vratiti se po njega za najviše sat vremena. – ističu iz organizacije.

Na stranici Kluba otvorene su prijave i za besplatnu jednodnevnu radionicu keramike. Održat će se 4. lipnja od 17 do 19 sati.

– Keramika je terapija za mozak, a radionica je i povod za druženje, razvijanje kreativnosti i za stjecanje vještina i znanja koja se možda mogu unovčiti. Zbog velikog interesa, prethodnih godina u Klubu Zona održalo se desetak višednevnih radionica keramike, no ove godine pandemija je poremetila planove, pa će se održati jednodnevna radionica na kojoj će se sudionici kroz praktičan rad upoznati s alatima i glinom. – pojašnjavaju organizatori.

Krizna situacija prekinula je i planirani ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. Ipak, on se sada nastavlja otvaranjem dvotjedne izložbe VOZIM30 Ivana Vrčeka, studenta UMAS-a.

– Vrček će 5. lipnja u 20 sati predstaviti svojih 30-ak maštovitih i bajkovitih radova. Radovi su rađeni u različitim tehnikama i kombinacijama, a u postavu izložbe bit će i oslikane majice te rad širok čak dva metra. – dodaju.

Peta  sezona  večeri  modernih  društvenih  igara  pod nazivom Ajmo se igrat! zaustavljena je nakon samo deset druženja. Ipak, 6. lipnja, od 20 sati do ponoći, pruža se još jedna prilika za sudjelovanje prije ljetne stanke.

– Zainteresirani se mogu pridružiti drugim igračima, donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju osigurava Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST, no zbog ograničenog broja sudionika obavezna je rezervacija mjesta preko prijavnice dostupne na klubzona.net. – navode iz Zone.

FOTO: KLUB ZONA