LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s humorističnim dvojcem

Autori „Puntastičnih šala“ izazivaju kolege studente na okršaj u pričanju viceva

Razgovarali smo s Ivanom i Markom Domagojem, studentima koji su autori videa „Puntastične šale“. Saznali smo kako smišljaju šale, zašto su kolegi iz grupe postavili izazov u pričanju viceva, a za nas su osmislil tri nova vica.

Razgovarali smo s Ivanom i Markom Domagojem, studentima koji su autori videa „Puntastične šale“. Saznali smo kako smišljaju šale, zašto su kolegi iz grupe postavili izazov u pričanju viceva, a za nas su osmislil tri nova vica.

Nedavno je pažnju u Facebook grupi Studentski dom Stjepan Radić – Sava pažnju privukao neobičan izazov. Naime, dva su člana grupe, Ivan Molnar i Marko Domagoj Benković pomislili kako bi bilo zanimljivo da na okršaj u vicevima izazovu kolegu Filipa, koji u spomenutoj grupi često objavljuje šale. Nažalost, Filip nije prihvatio izazov. S obzirom na to da su izazivači uz izazov postavili video s YouTubea u kojem se međusobno nadmeću u pričanju vlastitih viceva, a pobjednik je onaj koji se manje puta nasmije, odlučili smo porazgovarati s njima i saznati kako smišljaju viceve i koliko studentski život utječe na to.

Ivan i Marko Domagoj dolaze iz Bjelovara, a trenutno su u Zagrebu, gdje studiraju. Ivan studira informatički dizajn na TVZ-u, a Marko Domagoj matematiku na PMF-u. Upoznali su se na početku srednje škole; evo kako to opisuje Marko Domagoj:

– Evo, ove godine će devet godina kak se znamo, a upoznali smo se u srednjoj. Prvi dan nakon škole smo otišli u pekaru, ostavio sam mu svoju pizzu da mi pričuva i kad sam se vratio, vidio sam da mu je ispala na pod. Nisam se mogao ljutit jer ga još nisam poznavao. And the rest is history.

Zanimalo nas je odakle ideja za snimanje videa pod nazivom Puntastične šale.

– Pa zapravo smo oduvijek voljeli igre riječima. Zatim smo vidjeli na YouTubeu dad jokes challenge na engleskom jeziku pa nam je to dalo inspiraciju da napravimo našu verziju. Snimili smo prvi dio i odlučili da nećemo stati samo na jednom. – kaže Marko Domagoj.

Ivan dodaje:

– Na ideju smo došli spontano jer su nam punovi dio svakodnevnog razgovora i jednostavno smo ih htjeli nekako ovjekovječiti budući da su neki predobri da bi bili zaboravljeni.

Foto: YouTube/ screenshot

Svog su protivnika izazvali da sam osmisli šale kao što to i oni čine pa je Ivan objasnio kako teče taj proces:

– Tako je. Nije fora uzet neku tuđu. Ideje često dođu spontano kad se najmanje nadam, obično u prolazu vidim negdje neki natpis ili čujem neku riječ i onda to sve bude spontano i automatski. Često mi se dogodi da smislim punch line, ali nemam kvalitetnu priču za to, pa onda moramo uključiti ostatak kreativnih vijuga u proces.

Studentske su sobe dečkima česta kulisa videa, Ivan objašnjava koliko utjecaja na fore koje smišljaju ima studentski život

– Ne bih znao koliko samo studentski život utječe na naše šale. Na šale može utjecati bilo šta. Bitno je jedino da smo uključeni u svijet oko sebe, da primjećujemo događaje, priče, natpise i već će nam nešto pasti na pamet.

Iako studentski život ne utječe izrazito na proces nastajanja fora, on je svakodnevica naših ispitanika, pa nas je zanimalo koliko se po njihovom mišljenju smiju studenti, a koliko profesori. Ivan komentira koliko smisla za humor imaju studenti

– Mislim da većina studenata ima smisao za humor i da se voli šaliti. Barem oni koje sam dosad upoznao. Onaj tko je ikad kročio nogom na Savu zna da se studenti itekako puno smiju, možda i više na svoj i na račun svog faksa nego na tuđi račun. Ako ništa drugo, to nam je obrambeni mehanizam od raznoraznih nepravdi na koje nailazimo.

Savjet profesorima daje Marko Domagoj:

– Što se tiče profesora, mislim da bi se trebali više smijati i ubacit koju foru na predavanju. Vjerujem da bi to barem malo smanjilo stres studentima, popravilo dojam o profesoru i koliko toliko ublažilo strah od usmenog kod određenih profesora.

Zanimljivo je Ivanovo mišljenje o kojoj je skupini studenata najlakše osmisliti fore:

– Joj, dobro pitanje. Mislim da su to onda ekipa s VERN'a i ostalih privatnih fakseva, KIF-ovci i svi ostali koji studiraju teži faks od tvog (a svatko studira najteži faks... osim mi studoši s TVZ-a).

Foto: YouTube/ screenshot

To što Filip nije prihvatio njihov izazov nije ih obeshrabrilo, kažu da izazov još stoji, prihvatili bi da njih netko izazove te smatraju da bi to bilo zabavno i zanimljivo. Evo što na to kaže Marko Domagoj:

– Pa matematičar bi na to odgovorio: „šTHETA!“ Očekivali smo da će prihvatiti, bilo bi zanimljivo natjecati se protiv nekog koga ne poznaš osobno i vidjet kak reagiraš na njihove fore. Bilo bi to jedno novo iskustvo, ali, eto... Uvijek smo za takve izazove. Kao i u bilo kojem području, izazovi me tjeraju da budem što bolji u tome pa mislim da bi tako bilo i u ovom slučaju.

Prije nego što su nas nasmijali novoosmišljenim forama, otkrili su nam planove za nove videe:

– Nismo dugo ništa takvo objavili jer smo postali nekako zasićeni time i osjećali smo lagani pritisak da moramo izbacivati nešto i onda se izgubilo to neko istinsko zadovoljstvo, pa su nam i šale bile manje smiješne. Ako objavimo, želimo biti zadovoljni time. Sada imamo planove za nove punove, vjerojatno ćemo ih realizirati nakon rokova.

Za kraj vam donosimo tri šale o studentima upravo izašle ispod čekića ovog britkog dvojca:

– Što studenti kineziologije kupuju u pekari?  KIFle.

– Posvađali se student PMF-a i FER-a. Nekim čudom nisu imali kalkulatore sa sobom. Kakav bi to obračun bio...

– Bio matematičar na dejtu s profesionalnom pijanisticom. Priča ona njemu o glazbi i svom poslu te ga upita koji mu je najdraži ritam. Kaže matematičar: logaritam.

Ivanu i Marku Domagoju želimo puno inspiracije u daljnjem osmišljavanju fora kojima će nastaviti uveseljavati kolege studente u tmurnim trenucima, kao što su primjerice ispitni rokovi. Dečkima, ali i svima vama, želimo svu sreću s učenjem i polaganjem ispita, a vjerujemo da vas je ovaj intervju barem malo nasmijao i dao vam snage upravo za nastavak učenja.

FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOT