LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Ali pamtim još – nezaboravni trenutci u životu svakog studenta

Riječ je o situacijama koje su bile stresne, dramatične, čak i malo tužne, ali sad su samo smiješne i drage uspomene.

Riječ je o situacijama koje su bile stresne, dramatične, čak i malo tužne, ali sad su samo smiješne i drage uspomene.

Sjećate li se trenutka kad ste saznali da ste upali na faks? Ili odlaska na upis? Prvog predavanja? Ili prvog izlaganja pred kolegama? Prvog tuluma u domu? Prve prijave u domu?

Iako su u danom trenutku te situacije bile pomalo stresne, sad sigurno mame osmijeh na lice. Upravo smo zato odlučili složiti naš popis nezaboravnih trenutaka iz (dosadašnjeg) studentskog života. Slobodno nas nadopunite u komentarima.

Najveći stres u životu, ikad. Matura – prijava na faks – iščekivanje rezultata

Ne znamo za vas, ali nama je ta agonija trajala vječno. Očekivanja su bila koma, realnost još gora. Iako je na kraju sve ispalo dobro i sad si mislimo, ma joj oko čega smo se mi nervirali. Kako sad stvari stoje i faks ćemo završiti.

Traženje prvog studentskog posla i otvaranje studentskog računa

Očekivanja su da dobrih poslova sa super satnicama ima more te da je cijeli proces vrlo jednostavan. A u stvari, hajde u SC, hajde u banku, pa pazi da ti ne fali jedan papir. Pa stres oko posla, male satnice, još manje fleksibilan raspored. Pa nađeš nešto, pa se onda misliš kako će biti, hoću nešto zeznuti, hoću li se uopće uspjeti probuditi na posao? I najgore – kada će više ta isplata plaće? Iako stvari u zadnje vrijeme idu na bolje, i SC i otvaranje računa središ online za čas.

Prvi grupni zadatak na faksu

Još ni ne poznaješ dobro kolege. Neugodno ti je reći bilo što. Očekivanja su jednaka raspodjela posla, svatko preuzima i odrađuje svoj dio. Realnost je da se netko neće pojaviti na prezentaciji niti poslati svoj dio pa se ti snađi.

Prvi tulum u domu (a skupa s njim i prva prijava)

Koliko ljudi stane u 12 kvadrata domske sobe kad je tulum u pitanju? Točan odgovor nećemo otkriti, vjerujemo da znate sami. Kad organizirate tulum u domu očekujete fino zagrijavanje za izlazak, u realnosti se ne sjećate kako ste i u kojem trenutku otišli do kluba. Još ako u međuvremenu dobijete prijavu (kao mi) pa onda sutra mamurni idete na ćakulu s upraviteljem – pa tko bi to zaboravio. Spektakl, a često je svaki idući još i bolji.

Prvi susret sa ZET kontrolorima

I sad nam srce kuca 100 na sat. Kriv si, nema karte, nema pokaza jer smo imali prioritetnijih troškova ili mislili ma, neće sad naići. Pa se umiljavamo i pokušavamo to srediti. Ali na kraju shvatiš – bolje kupiti kartu i ne nervirati se nego plaćati kazne...

Onaj osjećaj kad više nemaš love, a ni frižider pun hrane kao doma

Tuga je kad prvi put postaneš svjestan koliko je lijepo doma kad imaš jest, pit, ne moraš plaćati smještaj, režije i sl. Sreća je ako imaš frendove i ekipu koji će tada uskočiti i počastiti ručkom ili kavom. Nadamo se da ih i vi imate.

Ovo je tek nekoliko stvari koje su nam pale na pamet, ima toga još puno. Čekamo i vaše nezaboravne trenutke u komentarima.

FOTO: UNSPLASH