LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najluđa noć u godini

7 pogrešnih novogodišnjih odluka

Ukoliko ste jedan od onih koji dočekuju novu godinu sa papirom punim svakakvih novogodišnjih odluka, zaustavite se! Nemojte pod stresom ući u siječanj. Savjetujemo koje odluke nikako ne bi smjeli donositi u posljednjoj kalendarskoj večeri.

Ukoliko ste jedan od onih koji dočekuju novu godinu sa papirom punim svakakvih novogodišnjih odluka, zaustavite se! Nemojte pod stresom ući u siječanj. Savjetujemo koje odluke nikako ne bi smjeli donositi u posljednjoj kalendarskoj večeri.

Nova godina, novi početak, nova ja. Gotovo svatko se barem jednom odlučio za neki radikalni preokret koji ćemo ostvariti u novoj kalendarskoj godini. I gotovo je svatko svaki put zaključio kako je to zaista nepotrebno. Poanta najluđe noći u godini je da se prije svega zabavite i zahvalite na svemu dobrome što vam se u proteklih 365 dana dogodilo. Možda nisu neke velike stvari, ali ukoliko ste zdravi, sretni i okruženi ljudima koje volite onda ste postigli sve što život čini vrijednim življenja

Ali čovjek k`o čovjek, nikada nije kompletno zadovoljan. Kao što svi krenu na dijetu u ponedjeljak, tako svi krenu sa novogodišnjim odlukama 31.prosinca. Kako bi izbjegli blagdansku depresiju i olakšali si život u slijedećoj godini, pobrinuli smo se da vam savjetujemo koje odluke nikako ne bi smjeli donositi pri kraju godine Kažu kako je 7 magičan broj, pa smo odabrali 7 ključnih odluka koje treba izbjeći.

1. Smršavit ću!

Amen svih amena, točka na svakom i. 98% novogodišnjih odluka obuhvaćaju i ovu. Zapitajte se hoćete li zbilja 1. siječnja jutro započeti zobenom kašom i odlaskom u teretanu. Nećete. Probudit ćete se puni dojmova o sinoćnjem partyiju i zavaliti se na krevet gledajući serije. I papajući sve kolače, francuske salate i odojka koji je ostao negdje skriven tijekom blagdana. Započnite radije novu godinu sretni, a ne gladni i u depresiji. Uzmite si slijedećih 365 dana kao dane u kojima ćete pokušati smanjiti prehranu i upisati neki sport koji vam se strašno sviđa. Okrenite se zdravijem životu, a ne rigoroznoj dijeti nastaloj kao "novogodišnja odluka".

FOTO: 9gag

2. Uštedit ću brdo love!

Vjerojatno nećeš. Ukoliko i ove godine radiš isti posao, sa istom plaćom, i trošiš po motu Carpe diem, zasigurno ćeš ponovno biti u minusu. Pokušaj se jednostavno organizirati. Uzmi planer (ne, nemoj sada otići u knjižaru i kupiti onaj full lijepi novi, stara bilježnica će poslužiti!) i bilježi rashode i prihode. Odvoji svaki mjesec koliko financije dozvoljavaju i koncentriraj se na ono što ti zbilja treba. Jedino tako ćeš, prije svega, naučiti racionalno trošiti lovu, a štednja će doći prirodno sama od sebe. 

FOTO: Pinterest 

3. Neću više odgađati zadatke na faksu!

Vrlo je izgledno da hoćeš. Svaki novi semestar  i polugodište, kreneš u nove radne pobjede naoštren dobrom voljom i željom za znanjem. Negdje polovicom (i prije) kraja semestra, posjeduješ sve osim početne volje. Uhvatiš se kako u zadnji trenutak skupljaš literaturu i moliš za odgodom slanja seminara. Nemoj misliti da ćeš postati odgovornija i točnija osoba ako si to poželiš za novu godinu. Uzmi pin-board, markere, post-it papiriće i bilježi. Bilježi u svakom kutku sobe zadatke i datume te postepeno riješavaj jedno po jedno. Ukoliko kreneš malim koracima sa ranijim buđenjem, točnijim stizanjem na predavanja i slično, do kraja godine ćeš možda čak i uspješno, bez odgađanja, riješiti svaki postavljeni zadatak.

FOTO: 9gag

4. Postat ću bolja osoba koju svi vole!

Nitko vas neće zavoljeti odjednom. Prije svega morate voljeti sebe kako bi vas voljeli i drugi. Koliki god ovo klišej bio, istinit je. Ukoliko ste zadovoljni sobom i smijete se, zaista ćete imati osjećaj da se cijeli svijet smije sa vama. Nemojte tražiti od drugih priznanje za vašu osobnost, pronađite je u sebi. Ukoliko ste svjesni da stalno kasnite, namjestite si sat 5 minuta ranije. Dođite negdje na vrijeme i budite zadovoljni sami sobom. Poradite na svojiim manama i vrlinama i pronađite u sebi vaše najveće kvalitete. U trenutku kada sami shvatite koliko ste kvalitetna osoba, biti ćete željni poboljšanja. A to je nešto što će se vidjeti na vašem licu. I to je ono što će i ostali prepoznati.

FOTO: memegenerator.com

5. Naći ću svoju srodnu dušu!

Ovo je toliko učestala novogodišnja odluka da bi ju trebalo zalijepiti na omot šampanjca. Da odleti zajedno sa čepom u ponoć kada ga otvorite. Za sve single kolege i kolegice, nemojte si raditi ovaj pritisak. Vaša srodna duša je tu negdje i isto tako traži vas kao i vi nju. Naoružajte se dobrim društvom, otvorite oči i srce, prepustite se trenutku i onda, ali samo onda, naći ćete drugu polovicu. Stara poslovica kaže kako se uvijek sve dogodi kada se najmanje očekujete. Vjerujem da ste se više puta već do sada uvjerili u istinitost ovih riječi. Zato, samo opušteno. Ne tražite djetelinu sa četiri lista u polju punom pšenice. Tražite nekoga s kim ćete moći podijeliti troškove fast-food dostave i zagrliti se kada pada kiša, uz dobar film. Idealna osoba ne postoji, zato ju nemojte napisati na papirić s odlukama. 

FOTO: Twitter
 

6. No stress!

Život je užurban. Svi kasnimo na svim frontovima. Sa rokom seminara, početkom radnog vremena, na kavu. Dođe vam da duboko udahnete i izustite "om" i da vrijeme stane na pet minuta. Iako vam se među novogodišnjim odlukama omaknula i ona da se više nećete živcirati, to je nažalost nemoguće. Nije nam u interesu raspršiti vam snove, ali..prvi put kada uđete u tramvaj/autobus i nadobudna bakica vam ispred nosa zauzme zadnje slobodno mjesto, dobiti ćete napad. Jer ste u PMS-u, jer je vaš nogometni klub izgubio važnu tekmu i jer "evo kontrole, a tek je 2.travnja i nisam stigao kupiti pokaz" naživcirat ćete se. Dok čekate u referadi, tlak će vam skočiti jer su "tete jako spore". Dok užurbano prolazite gradivo za kolokvij i saznate da je profesor pomaknuo termin za dva sata, ranije, stres će doći prirodan. Stres je nažalost nemoguće izbjeći stoga niti ne pokušavajte. Naučite se u ovoj godini kontrolirati. Izvažite koliko je zaista situacija stresna i naučite duboko udahnuti. Pokušajte smanjiti količinu stresa noseći sa stresom na pravi način. 

FOTO: Pinterest
 

7. Napravit ću neko dobro djelo!

Ukoliko vam je dok pišete ovu odluku u glavi spašavanje čitavog sela u Republici Onojtamo, smirite se. Nemojte očekivati od sebe da uložite u nešto puno više nego imate. Klonite se materijalnih iznosa ukoliko ste kao i većina, student i posvetite se nečemu što si možete priuštiti. Iskoristite par sati tjedno da umjesto spavanja, odete u pučku kuhinju pomoći poslužiti ljude kojima je to jedino mjesto gdje imaju topli obrok. Njihov osmijeh će vam najlijepše platiti nekoliko sati stajanja. Pronađite u svom kvartu azil za životinje. Uvijek su potrebni volonteri koji vole životinje i kojima neće biti teško prošetati nekoliko pasa ili pomaziti napuštenu macu. Životinje dokazano potiču ljude na smijeh, a smijeh znači sreću. Davati znači pružiti puno više od dvije kune donacije za čestitke. Uložite u svoja dobra djela nekoliko slobodnih trenutaka i vaše dobro djelo će se ocrtati na licima onih koji nemaju mogućnost donošenja velikih novogodišnjih odluka.  

FOTO: Pinterest
 
U susret Novoj godini, s najboljom smo vam namjerom savjetovali što bi trebali izbjeći. Nije sve u novcima niti u odličnom partyju i šljokicama. Poradite na sebi, malim koracima, postati ćete omiljena osoba i sebi i ostalima. Izbjegnite nepotreban pressing i stres i naučite živjeti dan po dan. Bez papirića, bez odluka. Sa osmijehom na licu. 
FOTO: MEMEGENERATOR.COM