LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nakon šest godina planiranja

Započinje WorldPride, koji se održava u Kopenhagenu; očekuje se više od 1000 raznih događaja

Dio programa WorldPridea prenosit će se i putem interneta, a neki će online događaji, poput konferencija, predavanja i slično, biti i interaktivni.

Dio programa WorldPridea prenosit će se i putem interneta, a neki će online događaji, poput konferencija, predavanja i slično, biti i interaktivni.

Kopenhagen i Malmö, skandinavski gradovi, organiziraju WorldPride povorku, EuroGames sportske igre, ali i niz drugih događaja koji će trajati sljedećih 11 dana, prenosi Yahoo News

Događaj takvog tipa planira se već šest godina, a organizaciju je obustavila i pandemija koronavirusa

– Ponosni smo što smo uspjeli organizirati toliko različitih događaja, unatoč svim izazovima. Imat ćemo preko 1000 događaja s ciljem promocije sporta, ljudskih prava, kulture i Pridea – poručio je Lars Henriksen, jedan od glavnih organizatora događaja.

Osim događaja koji će se održavati na ulicama Kopenhagena i Malma, dio programa prenosit će se i putem interneta, a neki će online događaji, poput konferencija, predavanja i slično, biti i interaktivni. Popis i raspored svih događaja kojima može prisustvovati publika iz cijelog svijeta dostupan je na poveznici

WorldPride ima ne samo društvenu nego i veliku političku važnost za LGBTQ+ zajednicu: na nebu iznad danskog parlamenta Christiansborga projicirat će se duga u suradnji s umjetničkim kolektivom Båll & Brand. Duga će simbolički naznačiti i potpisivanje Øresundske deklaracije o ciljevima za postizanje jednakosti do 2030. godine. Deklaraciju će potpisati 150 članova parlamenta iz različitih dijelova svijeta. Na WorldPrideu sudjelovat će i saborski zastupnik Bojan Glavašević.
 

FOTO: UNSPLASH