LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Zapadni Belfast obilježava dan posvećen mentalnom zdravlju i dobrobiti učitelja

„U ulozi si gdje se iz dana u dan brineš za druge i onda ponekad znaš zapostaviti sebe”, istaknula je koordinatorica za WBALC, Lynne McMullan.

„U ulozi si gdje se iz dana u dan brineš za druge i onda ponekad znaš zapostaviti sebe”, istaknula je koordinatorica za WBALC, Lynne McMullan.

Na današnji dan stotine učitelja okupit će se u Belfastu na poseban dan posvećen baš njihovoj dobrobiti i mentalnom zdravlju. Održavat će se razne radionice kao što su Cook yourself happy ili Why hope matters to mental health, piše BBC.

Događaj na Sveučilištu St. Louise organizirale su škole u Zajednici za učenje područja Zapadnog Belfasta (WBALC). Područna zajednica učenja mjesto je gdje susjedne škole rade zajedno na razmjeni informacija i dobre prakse. Ponekad to rezultira i zajedničkom nastavom učenika u nekim predmetima ili zajedničkim aktivnostima.

Ovaj događaj neobičan je zato što predstavlja rijetku priliku za učitelje iz osam velikih škola u zapadnom Belfastu da se okupe kako bi razgovarali o sebi, svojoj dobrobiti i mentalnom zdravlju te dobili stručne savjete. Dan dobrobiti učitelja počinje uvodnom riječju, a zatim 14 različitih radionica u kojima učitelji mogu sudjelovati.

U Sjevernoj Irskoj pojavio se problem zastoja dogovora o plaćama učitelja, a došlo je i do raznih odricanja zbog smanjenja financijskih sredstava za obrazovanje.
 

Osjetili smo da je krajnje vrijeme da razmišljamo o dobrobiti osoblja. Naglasak će biti na važnosti ulaganja u brigu o osoblju za podršku našim studentima. Ti si u ulozi u kojoj se iz dana u dan brineš za druge, a ponekad znaš zapostaviti sebe, kaže Lynne McMullan, koordinatorica za WBALC.


Jackie Bartley ravnateljica je velike srednje škole St. Genevieve u zapadnom Belfastu, koja ima više od 1000 učenika. Neki od učitelja koji rade s njima također će prisustvovati događaju.
 

Moramo ulagati u naše učitelje kako bismo ulagali u našu djecu, rekla je za BBC News NI te dodaje: Oni su svaki dan u prvoj liniji s našim učenicima, a kako bismo bili suosjećajni s našom djecom, naše osoblje treba podržati. Kada smo o tome razgovarali kao ravnatelji, htjeli smo pomoći našem osoblju da se okupi kako bismo mogli pomoći učenicima, zaključuje.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA