LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neobičan slučaj

VIDEO: Raspisana tjeralica za vidrom jer otima daske za surfanje

Kradljivica je još uvijek u bijegu, a iza sebe ostavlja samo odbačene daske sa svojim prepoznatljivim potpisom – otiskom zubi.

Kradljivica je još uvijek u bijegu, a iza sebe ostavlja samo odbačene daske sa svojim prepoznatljivim potpisom – otiskom zubi.

Kalifornijski surferi posljednjih nekoliko tjedana imaju nesvakidašnji problem. Naime, morska vidra pod imenom 841 razvila je ljubav prema daskama za surfanje, posebice onima za početnike. Iz te ljubavi proizašla je i želja da sve daske označi zubima ili ih preotme trenutnim vlasnicima. Njezin teror, neobično i zabrinjavajuće ponašanje primijetila je i Američka služba za ribu i divlje životinje, koja je pokrenula potragu za bjegunkom, ali je zasad neuspješna, prenosi BBC.
 


Vidra 841 nema strah od ljudi te se bezbrižno penje na daske surferima, a njih tjera u vodu. Ako im ipak odluči vratiti dasku, definitivno će je označiti. Takvo ponašanje neobično je za tu vrstu, budući da inače izbjegavaju surfere.

Priča ove vidre posebna je i zbog toga što je njezina majka, vidra 723, razvila ljubav prema ljudima jer su je hranili, ali jednom je uhvaćena i poslana u Centar za veterinarsku skrb i istraživanje morskih divljih životinja u Santa Cruzu gdje je dobila mladunče, vidru 841, koja ne dijeli istu ljubav prema ljudima kao njezina majka. Na plaži je čak postavljen znak upozorenja s njezinim likom.
FOTO: PIXABAY