LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odgovori na krizu u Siriji

VIDEO: Nije vam jasno sve o izbjegličkoj krizi?

Ovo je zapravo jedna moderna seoba naroda u kojoj mi stvaramo povijest. Kako želite da vas pamte?

Ovo je zapravo jedna moderna seoba naroda u kojoj mi stvaramo povijest. Kako želite da vas pamte?

Nakon mjeseci gledanja očajne situacije u susjednim zemljama, posljednjih dana takvu situaciju pratimo i na našim granicama. Svima je jasno kako u Hrvatskoj izbjeglice ne namjeravaju ostati te da su im krajnji cilj zemlje zapadne Europe. 

Mala država kao što je Hrvatska svakako ne može opskrbiti sve izbjeglice, ali sa svojim ograničenim sredstvima može pomoći. Država je podijeljena; jedna strana šalje vojsku na granice, dok druga prima izbjeglice u svoje domove.

Zašto izbjeglice ne odlaze u Saudijsku Arabiju? Zašto odlaze u Europsku Uniju? Što je zapravo Europska Unija napravila po ovom pitanju? Što bi se dogodilo kada bi Europska Unija prihvatila sve izbjeglice?

Najvažnije je biti informiran prije nego što se krene odlučivati o tuđoj sudbini, a kako biste to uspjeli, pogledajte ovaj kratki animirani video koji će odgovoriti na mnoga pitanja. 



Ovdje se ne radi o nekim primitvnim ljudima, teroristima i kriminalcima kojima je cilj uništiti europsku kulturu. Međutim, postoji i mogućnost da se među ljudima koji su zaista u potrazi za boljim životom, može naći i netko s drugačijim planom. Ali, takav rizik postoji uvijek i svugdje

Kao što video kaže, mi stvaramo povijest. Kako želite da vas pamte? Kao bogate kukavice iza ograde koji se boje uznemiriti svoj komfor ili ljude koji su djelovali humano i s razumom?