LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ČETVERONOŽNI PRATITELJI

Umjesto partnera ili partnerice ova skupina maturanata kao pratnje na maturalnu vode koze

Povesti kozu sa sobom na maturalnu večeru trenutno je najveći trend u SAD-u, a na društvenim mrežama, posebno na TikToku, može se vidjeti kako su maturanti uskladili svoje „outfite” sa svojim četveronožnim pratiteljima.

Povesti kozu sa sobom na maturalnu večeru trenutno je najveći trend u SAD-u, a na društvenim mrežama, posebno na TikToku, može se vidjeti kako su maturanti uskladili svoje „outfite” sa svojim četveronožnim pratiteljima.

Sezona maturalnih večeri u punom je jeku, i dok se hrvatski maturanti pripremaju tražeći najljepše haljine i odijela, maturanti u Americi su društvene mreže okupirali novim trendom – kozama kao pratnjom.

Povesti kozu sa sobom na maturalnu večeru trenutno je najveći trend u SAD-u, a na društvenim mrežama, posebno na TikToku, može se vidjeti kako su maturanti uskladili svoje outfite sa svojim četveronožnim pratiteljima.


Ideja nije pala iz vedra neba, a dobili su je od slavnog košarkaša Michaela Jordana koji je igrao za Chicago Bullse i nosio broj 23, što su povezali s generacijom maturanata 2023., ali i nazivom GOAT, što je skraćenica od Greatest of All Time, karakteristična za Jordana.
Iako se možda čini nevjerojatnim, koze su se pretvorile u glavne zvijezde maturalnih večeri u SAD-u, međutim osim trenda, sve je preraslo i u jedan pravi mali biznis. Vlasnici farmi i uzgajivači koza prepoznali su ovu priliku za zaradu i počeli iznajmljivati svoje koze za čišćenje površina obraslih korovom, što je odlična ekološka alternativa različitim pesticidima. Od toga da se koze iznajmljuju samo za održavanje zelenih površina, one su se premetnule u top pratnje maturalnih večeri.

Jedna takva tvrtka Get your goat rentals čak je objavila video na TikToku kojim poziva druge maturante da im se obrate za iznajmljivanje koze.

Svi ti videi i fotografije na društvenim mrežama, uključujući koze, privukli su pažnju mnogih korisnika koji ostavljaju pozitivne komentare te mnogi ne mogu odoljeti šarmu ovih simpatičnih životinja i ovom neobičnom trendu.

Ajme, ti i tvoj pratilac izgledate tako dobro, napisala je jedna TikTokerica u komentarima, piše Teen385.

FOTO: UNSPLASH