LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rad s mladima

Udruga CINAZ poziva na trening aktivnoga građanstva u Rumunjskoj

U tijeku su prijave za trening projekta ACT u kojemu sudjeluje zadarska udruga CINAZ. Odabrani će se sudionici educirati o vrijednosti demokratskoga društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju.

U tijeku su prijave za trening projekta ACT u kojemu sudjeluje zadarska udruga CINAZ. Odabrani će se sudionici educirati o vrijednosti demokratskoga društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju.

Udruga CINAZ kao partner u Erasmus+ projektu ACT! – Active Citizenship Training poziva sve punoljetne osobe koje se bave radom s mladima da se prijave na osmodnevni trening o aktivnome građanstvu. Održat će se u rumunjskome gradu Craiovi od 14. do 22. svibnja ove godine

U sklopu partnerstva s udrugom Community association of social animators – C.A.S.A. iz Rumunjske, CINAZ šalje troje zainteresiranih sudionika. Ukupno će sudjelovati njih 34 iz 10 europskih zemalja – Grčke, Bugarske, Hrvatske, Turske, Makedonije, Slovenije, Italije, Poljske, Litve i zemlje domaćina, Rumunjske.

Projekt ACT usmjeren je jačanju kapaciteta udruga i zaposlenika usmjerenih na rad s mladima, razvoj njihovih kompetencija i vještina organizacije aktivnosti, motiviranja i prijenosa znanja mladima te promocije vrijednosti aktivnoga europskog građanstva u zajednici. Domaćini treninga, udruga C.A.S.A. djeluje s ciljem izgradnje snažne povezanosti i partnerstva između udruga i lokalne zajednice, razvoja osviještenosti o ljudskim pravima i esencijalnim vrednotama demokratskoga društva poput jednakosti, dostojanstva i slobode.

Odabrane će sudionike iskusni međunarodni predavači educirati o aktualnoj tematici vrijednosti demokratskoga društva, upravljanju ljudskih potencijala te međukulturalnom učenju. Od njih se očekuje primjena stečenoga znanja u lokalnoj zajednici po povratku u matičnu zemlju.

Idealni kandidati za trening aktivnoga građanstva trebali bi imati sljedeće kompetencije:

  • Dvije godine iskustva u radu s mladima/sudjelovanje na trima nacionalnim ili internacionalnim edukacijskim događanjima
  • Predanost punom sudjelovanju na svim aktivnostima tijekom treninga, ali i kasnije prenošenje stečenih vrijednosti u lokalnoj zajednici
  • Zainteresiranost i motivaciju

Troškove putovanja i smještaja pokrivaju organizatori, a svaki je sudionik obavezan uplatiti 15 eura kotizacije. Prijave traju do 24. ožujka, a vrše se slanjem popunjenoga obrasca na e-mail adresu cinaz.info@gmail.com. Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: UDRUGA CINAZ