LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
48-satno natjecanje

U tijeku prijave za Ocean Hackathon na Sveučilištu u Splitu; pobjednici odlaze u Brest

Do 30. lipnja zaprimaju se prijave za Ocean Hackathon koji će se tijekom listopada održati na Sveučilištu u Splitu. Pobjednici iz svakog od 19 uključenih gradova odlaze na finalno natjecanje planirano u Brestu krajem godine.

Do 30. lipnja zaprimaju se prijave za Ocean Hackathon koji će se tijekom listopada održati na Sveučilištu u Splitu. Pobjednici iz svakog od 19 uključenih gradova odlaze na finalno natjecanje planirano u Brestu krajem godine.

Na Sveučilištu u Splitu, kao i u još 18 gradova diljem Europe te u Kanadi i Meksiku, od 9. do 11. listopada održat će se Ocean Hackathon. Riječ je o 48-satnom natjecanju tijekom kojeg timovi imaju jedinstvenu priliku za razvoj inovativnih ideja koristeći digitalne podatke vezane uz more i obalno područje.

– Izazov može biti ideja ili potreba bilo kojeg korisnika mora i obalnog područja. Također, izazov može biti i projekt koji je već u razvoju, a za koji su vam potrebne nove ekspertize i znanja koja sami ne posjedujete. Izazov se u Ocean Hackhatonu® temelji na korištenju dostupnih digitalnih podataka. Po svojem obliku digitalni podatci mogu biti: nautičke karte, fotografije, pravni aspekti i pomorska sigurnost, lokacije kablova, olupine, plutače, morske mijene, razina mora, oceanografske prognoze, onečišćenje, ekologija, fizikalno-kemijske karakteristike obalnog područja, pomorske aktivnosti. – navedeno je na stranicama Sveučilišta u Splitu. 

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 30. lipnja ispunjavanjem obrasca na poveznici. Pobjednici iz svakog od uključenih gradova sudjelovat će u finalnom natjecanju koje je planirano u Brestu krajem godine. 

Sudjelovati mogu sve fizičke i pravne osobe (tvrtke, znanstveno-istraživačke organizacije, visokoobrazovne institucije, udruge, studenti...), navode sa Sveučilišta, koje imaju ideju ili problem vrijedan rješavanja, a koji je sadržajno blizak temama mora i obalnog područja. Cilj je natjecanja, ističu, razvoj novih proizvoda i usluga, testiranje inovativnog koncepta i dijeljenje znanja o morima i oceanima.

Događaj organizira Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu s partnerima: Europskom poduzetničkom mrežom, Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Tehnološkim parkom Varaždin, udrugom Split Tech City i SPI poduzetničkim inkubatorom, uz potporu ICT županije. 
FOTO: PEXELS