LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OSIM U IZNIMNIM SITUACIJAMA

U Nizozemskoj je odzvonilo mobilnim uređajima u školama, djeci se zabranjuje njihovo korištenje

Ministar Dijkgraaf naglasio je da će se uvesti zakonska pravila ako se ova mjera do ljeta 2024. ne pokaže učinkovitom u mjeri u kojoj se očekuje.

Ministar Dijkgraaf naglasio je da će se uvesti zakonska pravila ako se ova mjera do ljeta 2024. ne pokaže učinkovitom u mjeri u kojoj se očekuje.

Mobilni uređaji, baš kao i mnoge druge stvari, imaju svoje dobre i loše strane. Međutim, u nekim okolnostima jedne prevagnu, pa je tako Nizozemska vlada objavila da će od 1. siječnja 2024. mobilni telefoni, tableti i pametni satovi biti uglavnom zabranjeni u učionicama.

Cilj je ove mjere ograničiti sve što može ometati učenike tijekom nastave, a prema novim pravilima takvi će uređaji biti dopušteni samo ako su zaista potrebni, kao što je slučaj tijekom sata o digitalnim vještinama, iz medicinskih razloga ili za osobe s invaliditetom.

Premda su mobilni telefoni sveprisutni u našim životima, ne pripadaju u učionice, rekao je ministar obrazovanja Robbert Dijkgraaf, prenosi Index.hr.

Znanstvena istraživanja jasno su pokazala da mobilni telefoni predstavljaju smetnju u učionicama te da djecu trebamo zaštititi od toga, a Vlada ovim potezom želi osigurati da učenici budu potpuno usredotočeni tijekom nastave i da im se omogući kvalitetno usvajanje znanja.

Ova zabrana rezultat je dogovora ministarstva obrazovanja, škola i drugih povezanih organizacija. Škole će imati fleksibilnost u provedbi ove zabrane na način koji najbolje odgovara njihovim potrebama. Međutim, ministar Dijkgraaf naglasio je da će se uvesti zakonska pravila ako se ova mjera do ljeta 2024. ne pokaže učinkovitom u mjeri u kojoj se očekuje.
FOTO: PIXABAY