LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TUŽNA VIJEST

U Kataru tijekom četvrtfinala preminuo poznati sportski novinar, ranije stao iza migranata i LGBT zajednice

Kako stoji u priopćenju američkog nogometnog saveza, Wahl je umro tijekom praćenja utakmice Argentine i Nizozemske koje su u četvrtfinalu odmjeravali svoje snage. 

Kako stoji u priopćenju američkog nogometnog saveza, Wahl je umro tijekom praćenja utakmice Argentine i Nizozemske koje su u četvrtfinalu odmjeravali svoje snage. 

Jučer je iz Katra, mjesta održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva, stigla jedna tužna vijest. Preminuo je jedan od najpoznatijih ametičkih nogometnih novinara, Grant Wahl. Grant je preminuo u petak dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva, a imao je 48 godina.

Kako stoji u priopćenju američkog nogometnog saveza, prenosi Poslovni.hr, Wahl je umro tijekom praćenja utakmice Argentine i Nizozemske koje su u četvrtfinalu odmjeravale svoje snage. 

Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i utjecaju na našu igru u Sjedinjenim Državama. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastavit će živjeti, stoji u priopćenju, prenosi DPA.

Wahl je ranije, tijekom turnira, u Kataru izazvao prijezir zato što je nosio majicu duginih boja kao podršku LGBT zajednici, a kako je opće poznato, istospolne veze u Kataru su ilegalne.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je na temu smrti radnika migranata u Katru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti.

Piše se kako je Wahl postao čitani sportski novinar Sports Illustrateda još 2000. godine, a slovi i kao jedan od najpoznatijih, a ako ne i najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Redakciju medija Sports Illustrated napustio je 2020., ali nogomet mu je i dalje bio jedna od glavnih tema koje je pratio.

Uzrok smrti novinara i dalje nije poznat, a oni koji su pratili njegov rad su slomljeni jer su izgubili jednog takvog novinara.