LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nisu svi zadovoljni odlukom

Turski studenti napuštaju domove, smještaj će biti ustupljen žrtvama potresa

Nisu svi zadovoljni činjenicom da će naredni semestar proteći u online okruženju.

Nisu svi zadovoljni činjenicom da će naredni semestar proteći u online okruženju.

Brojni turski studenti napuštaju svoje smještaje, a sve kako bi u njihovim sobama utočište potražile žrtve strašnog potresa koji je pogodio zemlju. Odluku je donio predsjednik Recep Tayyip Erdogan, a većina je studentskih domova već spremna za prihvat prvih obitelji.

Ipak, nisu svi zadovoljni činjenicom da će naredni semestar proteći u online okruženju.

Iste večeri nakon predsjednikovog govora saznali smo da će isprazniti naše domove. Tužni smo, ovo podsjeća na vrijeme pandemije. Nismo zadovoljni, nismo ovo željeli. Znam da nemamo izbora, ali mi smeta žrtvovanje obrazovanja - rekao je jedan student prava za Al Jazeeru.

No, ima i onih koji su svjesni potrebe te im nije teško napustiti studentski dom.

Želimo pomoći obiteljima u potrebi. Nije velika žrtva pohađati jedan semestar online. Tužan sam jer neću moći ići na fakultet, ali znam da je ljudima potreban smještaj - rekao je student računalnog inženjerstva.

Ne moraju svi studenti napustiti svoje smještaje. Oni čije su obitelji žrtve potresa, studenti medicine, međunarodni studenti, kao i oni koje nemaju gdje otići, mogu ostati u studentskim domovima.

Već je prava navala na subvencionirani smještaj u Rijeci, evo kada možete očekivati natječaj
 
IZVOR: HTTPS://BALKANS.ALJAZEERA.NET/VIDEOS/2023/2/19/STUDENTI-ISTANBULSKIH-UNIVERZITETA-USTUPAJU-SVOJ-SMJESTAJ-ZRTVAMA-ZEMLJOTRESA?SF175244895=1&FBCLID=IWAR05SIGN_3Y227BWRE0YHXWE7GGH8NMWKK-WZRAEDSWBC3ZK2BYJKBQGAF0
FOTO: DW/YOUTUBE/SCREENSHOT