LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehničke poteškoće

Trumpova društvena mreža doživljava tužnu propast

Iako je aplikacija trebala biti gotova krajem ožujka, na njoj bivši predsjednik nije ništa objavio preko mjesec dana.

Iako je aplikacija trebala biti gotova krajem ožujka, na njoj bivši predsjednik nije ništa objavio preko mjesec dana.

Još u listopadu bivši američki predsjednik Donald Trump najavio je pokretanje vlastite društvene mreže kako bi se, prema vlastitim tvrdnjama, obranio od cenzure. Takav potez uslijedio je nakon što mu je Twitter zabranio objavljivanje nakon napada na Kapitol povodom predsjedničkih izbora.

― Živimo u svijetu u kojem su Talibani vrlo prisutni na Twitteru, ali vaš omiljeni predsjednik je ušutkan. ― rekao je Trump tom prigodom.

Njegova aplikacija Truth Social objavljena je na Predsjednički dan 21. veljače, ali 6 tjedana kasnije je još uvijek neupotrebljiva, piše BBC.

Naime, aplikacija nije dostupna korisnicima Androida, unutar web-pretraživača, kao ni ljudima izvan SAD-a. Joshua Tucker, direktor centra Sveučilišta u New Yorku za društvene mreže, opisao je aplikaciju katastrofom.

Oni koji se žele registrirati stavljeni su na listu čekanja, koja već broji gotovo milijun i pol ljudi. Aplikacija je trebala biti gotova do kraja ožujka, ali nikome nije jasno gdje je zapelo i zašto ne funkcionira. Trump je navodno poprilično bijesan oko ovakvog razvoja događaja.
FOTO: PIXABAY