LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u SAD-u

Trump nakon pritiska obrazovnih institucija povukao odluku o inozemnim studentima

Harvard i MIT prvi su pokrenuli pravni postupak protiv Trumpove odluke, no vrlo brzo priključile su im se brojne druge institucije, što je rezultiralo popuštanjem.

Harvard i MIT prvi su pokrenuli pravni postupak protiv Trumpove odluke, no vrlo brzo priključile su im se brojne druge institucije, što je rezultiralo popuštanjem.

Nakon što su se deseci američkih sveučilišta pobunili zbog Trumpove odluke, odnosno odluke vlasti da strani studenti moraju otići iz Sjedinjenih Američkih Država te da oni koji su trebali doći na studij ne bi za to mogli dobiti vizu u slučaju da se nastava u obrazovnoj instituciji na kojemu studiraju bude održavala isključivo online, vlada je ipak odlučila popustiti, prenosi CNBC.
Vezano:
Na svim američkim obrazovnim institucijama studira više od milijun inozemnih studenata, a mnoge škole financijski ovise o njima jer često plaćaju punu školarinu pa bi odluka Trumpove vlade, osim na studente, loše utjecala i na njih. Harvard i MIT prvi su pokrenuli pravni postupak protiv te odluke, no vrlo brzo priključile su im se brojne druge institucije, što je rezultiralo već spomenutim popuštanjem i povlačenjem sporne odluke.

Što se tiče Harvardove tužbe, sutkinja Allison Burroughs u utorak je objavila da su se dvije strane dogovorile i da će se nova pravila poništiti, a saslušanje je trajalo manje od četiri minute. Harvard od jeseni planira držati online predavanja tijekom cijele godine, što je Trump smatrao neopravdanim zbog čega je odlukom htio vršiti pritisak nad sveučilištima i osigurati uobičajen način održavanja nastave.
FOTO: PINTEREST