LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanje od tjedan dana

Tinejdžerica prešla 1200 kilometara s ocem na biciklu kako bi ih vratila kući

Djevojka iz Indije tjedan je dana vozila bicikl s malom torbom i nešto riže i odjeće kako bi se s ocem vratila na sigurno.

Djevojka iz Indije tjedan je dana vozila bicikl s malom torbom i nešto riže i odjeće kako bi se s ocem vratila na sigurno.

Svjetski mediji posljednjih su dana pisali o događaju koji je dirnuo sve – potezu tinejdžerice Jyoti Kumari iz Indije koja je prešla ukupno 1200 kilometara na putovanju na koje se uputila kako bi dovela svojeg oca kući za vrijeme pandemije koronavirusa

Naime, kako prenosi Reuters, djevojka je obećala svojoj majci da će oca, koji je radio u mjestu nedaleko od New Delhija, vratiti na sigurno. Na ovaj se potez odlučila i zbog toga što su ostali bez novca kojim bi mogli platiti stanarinu i hranu. Naime, otac joj je do ožujka bio vozač rikše, ali se ozlijedio, zbog čega ga je Jyoti posjetila još tada kako bi mu pomogla zbog ozljede i brinula o njemu. Međutim, kada je nastupila pandemija i zabrana kretanja, svatko se morao sam snalaziti oko dolaska kući.

Kako dalje piše Reuters, koji je telefonski intervjuirao djevojku, na putovanje su se zaputili samo s malom torbom i nešto riže i odjeće, a uglavnom su se hranili hranom koju bi dobili od drugih na benzinskim postajama i odmaralištima. Nakon uspješnog dolaska kući, nakon otprilike tjedan dana, djevojka kaže da je samo htjela spavati i jesti rižu s lećom, no nije ni slutila da će postati slavna pa je čak skromno u nekolicini intervjua zamolila oca da odgovori umjesto nje.

Jyoti Kumari inače dolazi iz vrlo konzervativnog područja Indije u kojemu ništa neuobičajeno ne predstavljaju dječji brakovi i zabrana obrazovanja za djevojčice.
– Mislim da su fascinirani jer sam djevojka. – izjavila je Jyoti.
FOTO: UNSPLASH