LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve je bilo iz zabave

Tinejdžer na TikToku eksperimentirao s COVID-testovima i tako naveo ostale da ih lažiraju

– Videi su bili samo zato da bi se djeca zezala na kraju dana, bilo mi je dosadno i to mi se činilo zabavno, sviđalo mi se raditi to. Htio sam probati nešto što još nitko nije. – rekao je 17-godišnjak koji je započeo cijelu priču.

– Videi su bili samo zato da bi se djeca zezala na kraju dana, bilo mi je dosadno i to mi se činilo zabavno, sviđalo mi se raditi to. Htio sam probati nešto što još nitko nije. – rekao je 17-godišnjak koji je započeo cijelu priču.

TikTok još se jednom pokazao kao društvena mreža koja je savršena za širenje nepodopština pa su tako ovoga puta tinejdžeri iz Velike Britanije dijelili savjete i trikove kako test na COVID-19 učiniti pozitivnim te tako izbjeći odlazak u školu, piše i.
 
Iza cijele priče stoji 17-godišnji Britanac Amaar koji kaže da nije očekivao da će video postati tako viralan i da je napravljen čisto iz zabave. Na videima Amaar miješa nekoliko sastojaka među kojima su i sok od naranče, dezodorans, aftershave i slično te eksperimentira s brzim testovima koje je dobio u školi, no nijedan se nije pokazao pozitivnim. Njegov je potez, međutim, poslužio drugima da u komentarima podijele kako doći do lažno pozitivnog testa.

Navodno sok od limuna, naranče, kivija i nekih gaziranih pića mogu test prikazati lažno pozitivnim, što su neki tinejdžeri brže-bolje iskoristili kako bi se mogli ranije vratiti kući iz škole.
– Dobio sam hrpu komentara od ljudi koji su govorili što da probam, tako da sam mogao probati sa svim tim tekućinama zasebno kako bih vidio hoće li se ijedan pokazati pozitivnim, no nisam zapravo želio da se pokaže takvim jer bi to uništilo sve. – govori 17-godišnjak koji kaže da on nije netko ozbiljan, nego da se samo zezao.
Amaar je za i rekao da smatra da škole ne shvaćaju obavezno testiranje i da ih nitko zapravo ne tjera da se testiraju svaka dva tjedna, nego da samo dobiju podsjetnik putem e-pošte. Nada se da će Engleska biti potpuno otvorena do kraja školske godine nakon ovog izazovnog vremena.
– Ova je godina bila teška i duga, posebice zbog online učenja. Nisam ja jedini koji je propustio puno. Videi su bili samo zato da bi se djeca zezala na kraju dana, bilo mi je dosadno i to mi se činilo zabavno, sviđalo mi se raditi to. Htio sam probati nešto što još nitko nije. – zaključio je tinejdžer za spomenuti medij.
FOTO: PIXABAY