LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za fotografe

Svjetska meteorološka organizacija slavi rođendan i odabire najbolje fotografije

Kao i prethodnih godina Svjetska meteorološka organizacija otvorila je fotografski natječaj na temu Klima i voda, a pobjedničke fotografije bit će objavljene u kalendaru za 2020. godinu.

Kao i prethodnih godina Svjetska meteorološka organizacija otvorila je fotografski natječaj na temu Klima i voda, a pobjedničke fotografije bit će objavljene u kalendaru za 2020. godinu.

Svjetska meteorološka organizacija 2020. godine proslavit će 70. rođendan. Povodom toga, organizira natječaj na koji se mogu prijaviti nadareni fotografi koji će fotografijom zabilježiti ljepotu i snagu prirode i okoliša. Tema je natječaja Klima i voda, a pobjedničke fotografije krasit će kalendar Svjetske meteorološke organizacije za nadolazeću 2020. godinu.

Pobjedničke fotografije bit će objavljene na službenoj stranici organizacije te na njihovim društvenim mrežama. Uz to, fotografije će promovirati i druge agencije Ujedinjenih naroda. Prvi kalendar Svjetske meteorološke organizacije izašao je 2014. godine te od tada zanimanje za ovo natjecanje iz godine u godinu raste, a konkurencija je svake godine sve veća.

U prijavi za natječaj potrebno je priložiti vlastitu fotografiju klime ili vode te ispuniti prijavnicu. Kandidati, odnosno fotografi mogu poslati više fotografija, no samo jedna može biti tiskana u kalendaru. Postoji nekoliko uvjeta na koje treba pripaziti. Fotografije moraju biti minimalne veličine 4000x3000 piksela, moraju biti poslane u JPEG ili TIFF formatu te moraju biti u pejzažnom formatu. U obzir se prihvaćaju i crno-bijele fotografije. Sve fotografije moraju biti imenovane, uključujući naslov, lokaciju i datum.

Žiri će se sastojati od skupine meteorologa te profesionalnih fotografa, a fotografije će bodovati prema tri kriterija: tehnička kvaliteta, jasnoća i sastav, vizualni utjecaj te novost i neočekivanost.

Rok za prijavu na natječaj je 15. kolovoza, a pobjednici će biti objavljeni 16. rujna. Više informacija o natječaju i prijavama možete pronaći ovdje.

FOTO: PIXABAY