LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Privatni koledž

Studentski dom iz pakla: otac vlasnice godinama brutalno maltretirao studente, sada je osuđen na 60 godina zatvora

Nakon manipulacije, Ray bi od žrtava prikupio eksplicitne fotografije, a zatim bi iste koristio u svrhu ucijene.

Nakon manipulacije, Ray bi od žrtava prikupio eksplicitne fotografije, a zatim bi iste koristio u svrhu ucijene.

Gotovo desetak godina odvijala su se gnjusna maltretiranja i iznuđivanja koje je provodio Ray Lawrence, otac Sarah Lawrence, u čijem se vlasništvu nalazi jedan američki privatni koledž.

Ray se još 2010. uselio u studentski dom, a potom je godinama seksualno i psihički maltretirao skupinu studenata koji su ujedno bili i polaznici ranije spomenutog koledža. Lawrence je zbog niza kaznenih radnji osuđen na 60 godina zatvora, prenosi CNN.

Osuđenik je koristio razne metode maltretiranja - studente je uznemiravao za vrijeme dok su spavali, seksualno ih je ponižavao, a iskorištavao je i mentalne probleme koje su imali pojedini studenti. 

Ray je čudovište. Godinama je maltretirao nevine žrtve. Zlostavljao ih je kako bi preuzeo kontrolu nad njima, a potom je od njih izvlačio milijune dolara - rekao je tijekom suđenja američki državni odvjetnik, Damian Williams.

Nakon manipulacije, Ray bi od žrtava prikupio eksplicitne fotografije, a zatim bi iste koristio u svrhu ucijene. Kako stoji u sudskom priopćenju, Ray je jednom prilikom žrtvu zavezao za stolicu te ju je uz pomoć plastične vrećice gotovo ugušio.

Žrtve su plaćale Rayu tako što su krale ušteđevinu svojih roditelja, dizale su kredite, tražile posudbe od poznanika, prodavale vlasništvo nad nekretninama i, prema Rayevim uputama, obavljale neplaćeni rad te zarađivale novac prostitucijom - istaknuo je Williams.

Uz zatvorsku kaznu, Lawrenceu će biti oduzeto gotovo dva i pol milijuna dolara, a dio novca će ići žrtvama.
 
FOTO: PIXABAY