LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova aplikacija studenata

Studentska aplikacija koja traži smještaj stradalima u poplavama

Studenti su pokrenuli aplikaciju kako bi žrtvama poplava pomogli u pronalaženju smještaja.

Studenti su pokrenuli aplikaciju kako bi žrtvama poplava pomogli u pronalaženju smještaja.

U poplavama koje su nedavno pogodile Bosnu i Hercegovinu svoje domove izgubilo je oko 10 000 obitelji, a istovremeno postoji više od 450 000 praznih stanova. Upravo zbog toga, dvojica studenata elektrotehnike Ajdin Kahrović i Faris Čakarić iz Sarajeva pokrenuli su aplikaciju koja građanima stradalima u poplavama pomaže kod pronalaska smještaja.

S obzirom na činjenicu da je u Bosni trenutno raspoloživo više od 10 000 stanova, studenti vjeruju da će se vlasnici tih prostora solidarizirati sa žrtvama i ponuditi im svoje prazne stambene prostore za privremeno stanovanje. U aplikaciju se upisuje naziv mjesta gdje se smještaj traži, a ona daje podatke o vlasniku praznog stambenog prostora, adresu istog te površinu u m2.

Istovremeno se na fakultetu Elektrotehnike u Sarajevu radi na softveru kojim bi se koordinirali troškovi, zapošljavanje volontera u kriznim situacijama, ali i korištenje logistike. Web aplikacija je nazvana "Hitni smještaj", a trenutno je još u testnoj fazi. Izumitelji ove aplikacije kažu kako će u idućih nekoliko dana biti uklonjeni svi nedostaci aplikacije.

FOTO: OSLOBODJENJE.BA