LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popuštanje mjera

Studenti susjedne države vraćaju se na fakultete zbog bolje epidemiološke situacije

Slovenija je ušla u žutu fazu zbog bolje situacije s koronavirusom pa se popušta dio mjera, od kojih se dio odnosi na povratak nastavi uživo.

Slovenija je ušla u žutu fazu zbog bolje situacije s koronavirusom pa se popušta dio mjera, od kojih se dio odnosi na povratak nastavi uživo.

U Sloveniji je najavljeno popuštanje mjera jer je država stupila u takozvanu žutu fazu zbog poboljšanja situacije s koronavirusom te će sada biti popuštene mjere koje se tiču kulturnih i sportskih događanja, kao i održavanja nastave u školama i na fakultetima.

Srednjoškolci će od ponedjeljka nazad u škole, odnosno nastavu će pohađati prema modelu B, koji je zapravo jednak kao i kod nas. Školarci će u školama obavezno nositi maske, osim kada je riječ o nastavi iz tjelesne i zdravstvene kulture.

Više neće postojati ograničenja za izvedbu nastave uživo pa bi se konačno i slovenski studenti trebali vratiti u prostorije svojih fakulteta.

Popuštaju se i mjere koje se tiču rada igraonica koje će smjeti raditi s 50 postotnom popunjenošću, otvaraju se i kampovi te se dopušteni broj ljudi povećava na 50. Oni koji s negativnim PCR testom uđu u Sloveniju od subote, moći će nakon 5 dana prekinuti samoizolaciju. 

Ono što je posebno zanimljivo jest da će se u Sloveniji već prakticirati povlastice za cijepljene, odnosno, oni koji su cijepljeni, testirani ili su preboljeli koronavirus moći će pohađati kulturna događanja, pod uvjetom da je popunjeno maksimalno 50 posto mjesta.
FOTO: PIXABAY