LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
S ciljem poticanja na cijepljenje

Studenti jednog britanskog sveučilišta mogli bi dobiti novčanu nagradu ako se cijepe

Kako bi potaknulo svoje studente na cijepljenje, Sveučilište u Sussexu održat će nagradnu lutriju u kojoj će deset sretnih dobitnika, ako su cijepljeni, dobiti čak 5000 funti.

Kako bi potaknulo svoje studente na cijepljenje, Sveučilište u Sussexu održat će nagradnu lutriju u kojoj će deset sretnih dobitnika, ako su cijepljeni, dobiti čak 5000 funti.

Velika Britanija, u usporedbi s mnogim zemljama Europe, ima visoku procijepljenost, zbog čega se u Engleskoj nizom, prema mnogima kontroverznih odluka, ukidaju mjere. No među mladima, smatraju tamošnji autoriteti, procijepljenost nije zadovoljavajuća. Zbog toga Vlada i Ministarstvo zdravstva pokušavaju osmisliti inicijative kojima bi potaknuli mlade da se cijepe.

Prije nekoliko dana javnost su izvijestili o tome da će cijepljeni mladi dobiti popuste na taksi prijevoz i dostavu hrane u suradnji s popularnim platformama, a sada inicijative za povećanje procijepljenosti osmišljavaju i sveučilišta.
 



Studenti Sveučilišta u Sussexu koji su cijepljeni protiv koronavirusa mogli bi dobiti novčanu nagradu u iznosu od pet tisuća funti, piše BBC

Naime, kako bi potaknulo svoje studente na cijepljenje, Sveučilište će organizirati nagradnu lutriju u kojoj će se izvlačiti imena deset sretnih dobitnika. Ako studenti koji su izvučeni mogu dokazati da su cijepljeni ili da se ne smiju cijepiti iz medicinskih razloga, Sveučilište će im svakome dodijeliti čak 5000 funti. 

Prodekan Adam Tickell smatra da ima smisla održati nagradnu lutriju jer će veća procijepljenost među studentima doprinijeti kvalitetnijoj nastavi. Dodao je i da će Sveučilište manje izgubiti ako studente potakne na cijepljenje novčanom nagradom nego što će studenti izgubiti ako ponovno ne budu mogli normalno pohađati nastavu. 
FOTO: UNSPLASH