LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nadahnjujući pothvat

Student za vrijeme pandemije biciklirao 48 dana kako bi se vratio u Grčku

Grčki student Kleon Papadimitriou biciklom se zaputio kući iz Škotske te je pritom putovao 48 dana. Dnevno bi putovao između 56 i 120 kilometara.

Grčki student Kleon Papadimitriou biciklom se zaputio kući iz Škotske te je pritom putovao 48 dana. Dnevno bi putovao između 56 i 120 kilometara.

Kleon Papadimitriou 20-godišnjak je iz Grčke koji je za vrijeme pandemije boravio u Škotskoj gdje je bio na studiju, zbog čega se u jednom trenutku više nikako nije mogao vratiti kući jer su svi letovi zbog pandemije bili otkazani. Stoga se upustio u avanturu putovanja biciklom, prenosi CNN.
– Upravo mi je svanulo koliko je to veliko postignuće. Naučio sam i puno stvari o sebi, svojim granicama, svojoj snazi i slabostima. Reći ću samo da se nadam da je putovanje inspiriralo barem jednu osobu da izađe van svoje komfort-zone i proba nešto novo, nešto veliko. – rekao je.
Jedino što ga je moglo pripremiti na taj pothvat jest natjecanje u jednoj utrci 2019. godine i par tjedana pripreme u ovoj godini. Kako bi uopće krenuo kući morao je kupiti bicikl, a uz to je još ponio maslac od kikirikija, ribu u konzervi, kruh i vreću za spavanje. Roditelji su pristali na njegovu ideju jer su vjerovali da je samo riječ o ideji od koje će odustati.

Dnevno bi putovao između 56 i 120 kilometara te je u tome putu prošao kroz Englesku, Nizozemsku, Njemačku, Austriju i Italiju. Putem je znao prespavati kod nekih poznanika i prijatelja, no obično bi prespavao u vreći za spavanje, a kući je konačno stigao 27. lipnja.
– Bilo je vrlo emotivno. Dolazeći iz obitelji u kojoj je dvoje roditelja koji su bili vrlo avanturističkog duha u svojim mlađim godinama, vidjevši me kako idem njihovim stopama, mislim da im je bilo vrlo emotivno, što je meni, naravno, značilo mnogo. Ali, mislim da su osjećali olakšanje, ako ništa drugo. – poručio je.
FOTO: PIXABAY