LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Australski sud odlučio

Student profesorici mora platiti 105 000 dolara

Kako prenosi britanski Telegraph, australski student mora isplatiti 105 000 dolara zbog vrijeđanja profesorice glazbenoga na društvenoj mreži Twitter.

Kako prenosi britanski Telegraph, australski student mora isplatiti 105 000 dolara zbog vrijeđanja profesorice glazbenoga na društvenoj mreži Twitter.

Australski sud donio je presudu u kojoj stoji kako student mora platiti odštetu u iznosu od 105 000 dolara, i to zbog objave na Twitteru u kojemu je izvrijeđao profesoricu glazbenog.

Kako prenosi britanski Telegraph, Andrew Farley, dvadesetogodišnji student glazbene akademije u Australiji, napisao je na Twitteru objavu u kojoj je izvrijeđao Christine Mickle (58), koja je na mjestu pročelnika zamijenila Farleyjeva oca. Iako mu Mickle nije ništa predavala, Andrewa to nije spriječilo da napiše kako je upravo Mickle kriva zbog toga što je njegov otac smijenjen s tog prestižnog mjesta ističući kako je iskoristila tešku zdravstvenu situaciju 2008. godine

Ovo nije izolirani slučaj što se tiče tužbi vezanih uz objave na društvenim mrežama. U Australiji se trenutno vodi tužba protiv Mike Kelly, bivše zastupnice Laburističke australske stranke, koju su kolege optužili da je preko Twittera izjavila kako je Laburistička stranka, to jest dvoje njenih članova, manipuliralo izlaznim glasačkim anketama.

Prošle je godine u Velikoj Britaniji Sarah Bercow, zastupnikova žena, morala platiti određenu sumu jer je preko Twittera lažno optužila Lorda McAlpinea da je sudjelovao u zlostavljanju djece.

2012. godine australski je sud naplatio još jednu kaznu studentu koji je porukama na društvenim mrežama uzrokovao oboljenje profesorice. Zbog njegovih je izjava profesorica morala otići na prisilno bolovanje i liječiti se u mentalnoj ustanovi.

Ovakve slučajeve odvjetnici i sudovi u zadnje vrijeme smatraju vrlo ozbiljnima jer je poznato da se vijesti društvenim kanalima šire najbrže, a time i brzo prljaju karijere nekih ljudi, bile to točne ili netočne informacije.

FOTO: BLOGSPOT