LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Partijanje na Zrću

Strani maturanti kući se sve češće zbog partijanja na Zrću vraćaju s koronom

Nekolicina maturanata iz Italije i Njemačke pokazala se pozitivnima na koronavirus nakon boravka u Hrvatskoj.

Nekolicina maturanata iz Italije i Njemačke pokazala se pozitivnima na koronavirus nakon boravka u Hrvatskoj.

U stranim se medijima bacaju optužbe na Hrvatsku, za koju se, odnosno za mlade koji partijaju u njoj, kaže da kao da su već zaboravili na koronavirus, prenosi N1

Kako navode njemačke agencije, od 18 maturanta zaraženo ih je 10, a osim njih, u samoizolaciju je stavljeno još 50 osoba. Većina ih je imala simptome slične gripi – probleme s disanjem, izostanak osjeta okusa i slično.
– Kao da je koronu već zaboravila, barem u hrvatskoj metropoli partijanja Novalji na otoku Pagu, gdje se slavi kao da sutra ne postoji – prenosi se u lokalnom listu Heindenheimer Zeitung.
Slično se navodi i u talijanskim medijima odakle su zaražena dva maturanta nakon što su se vratili iz Hrvatske, zbog čega je 24 ljudi iz Venecije i 13 iz Padove stavljeno u samoizolaciju, prenosi Dnevnik.hr od talijanskog medija Corriere del Veneto.

Maturanti su bili na putovanju na Pagu i vratili su se 1. kolovoza, a njihovi su simptomi blagi, dok kod drugog simptoma ni nema. Talijanski mediji pozvali su svoje mlade da se ne ponašaju kao da virus više ne postoji.
FOTO: PIXABAY