LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje tijekom koronavirusa

Škole u Kaliforniji vjerojatno zatvorene do kraja školske godine; hrvatski scenarij mogao bi biti isti

Iako nije službeno, dužnosnik Thurmond najavio je moguće zatvaranje škola u Kaliforniji do kraja školske godine. Za taj je scenarij, prema riječima ministrice, spremna i Hrvatska.

Iako nije službeno, dužnosnik Thurmond najavio je moguće zatvaranje škola u Kaliforniji do kraja školske godine. Za taj je scenarij, prema riječima ministrice, spremna i Hrvatska.

Dužnosnik zadužen za javni obrazovni sustav Kalifornije Tony Thurmond izjavio je da bi škole u Kaliforniji mogle ostati zatvorene do kraja školske godine, prenosi ABC7. To ne znači da se nastava neće održavati ni na koji način jer ona se, naime, odvija na daljinu, ali velike su šanse da se učenici neće vratiti u školske klupe te da se studenti neće vratiti u svoje kampuse. 

Što će biti u Hrvatskoj, još nije sigurno. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja izjavili su da prate upute i razvoj epidemiološke situacije te da će pravovremeno obavijestiti o eventualnim novitetima i informacijama. Međutim, konkretnijih informacija još nema. 

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, prije par dana naveo je svoja predviđanja o popuštanju mjera te je spomenuo lipanj u tom kontekstu, ali ga nije i definirao jer je epidemiološku situaciju s koronavirusom nemoguće točno predvidjeti. Moguć je tako scenarij da škole u Hrvatskoj ne budu otvorene do kraja školske godine, a ministrica Blaženka Divjak izjavila je da je sve spremno da se nastava završi na daljinu.

Vezano: 


Podsjećamo, 13. ožujka u Hrvatskoj je najavljeno da se škole i fakulteti zatvaraju na dva tjedna te da će se nastava odvijati na daljinu, što je naknadno, u skladu s mjerama koje se provode u cijeloj državi, produženo zasad do 19. travnja.
FOTO: PIXABAY