LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti ismijali ministra, sukob zamalo završio tučnjavom

Skandal na beogradskom Pravnom fakultetu

Studenti su glasno negodovali i smijali se njegovim tvrdnjama uz opaske da zakon neće proći, a nakon što su upozoreni na ponašanje, zamalo su se sukobili sa sudionicima tribine.

Studenti su glasno negodovali i smijali se njegovim tvrdnjama uz opaske da zakon neće proći, a nakon što su upozoreni na ponašanje, zamalo su se sukobili sa sudionicima tribine.

Debata na Pravnom fakultetu u Beogradu, koja je održana 25. prosinca na temu Zakona o radu, zamalo je završila tučnjavom! Tijekom izlaganja ministra privrede Saše Radulovića, studenti su glasno negodovali i smijali se njegovim tvrdnjama uz opaske da zakon neće proći, a nakon što su upozoreni na ponašanje, zamalo su se sukobili sa sudionicima tribine.

Studenti, ali i predstavnici raznih sindikata, između ostalih i Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada, glasno su negodovali na objašnjenja ministra Radulovića, a pljeskom pružali podršku onima koji su jasno izrazili svoje stavove protiv ovakvog zakona o radu, navodeći da će on štititi samo poslodavce i dati im legalnu mogućnost da daju otkaze i snižavaju plaće, kao i da ponižavaju radnike. Do incidenta je došlo kada je novinarka portala "Blic" ugrabila priliku da postavi pitanje Raduloviću, na što je jedan od organizatora tribine ustao i upozorio na ponašanje, čime je izazvao prisutne te je došlo do incidenta koji se zamalo pretvorio u tučnjavu.

Ministar Radulović je zajedno sa ostalim sudionicima debate iskoristio "gužvu" da ode sa Pravnog fakulteta, izbjegavajući odgovoriti na pitanje.

Za izazivanje incidenta, Libertarijanski klub "Libek" optužio je predstavnike sindikata "Nezavisnost" i "Sloga". 

"Skup koji je bio zamišljen kao panel akademskog tipa na kojem bi se raspravljalo o nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, od samog početka su ometali predstavnici sindikata "Nezavisnost" i "Sloga", podržani od strane pojedinih ljevičarskih grupacija. Jedina veza Libeka sa organizacijom skupa bio je Mihailo Gajić, šef Istraživačke jedinice Libeka, koji se odazvao pozivu Studenata za slobodu i pristao da kao ekonomski stručnjak moderira skup na kom su sudjelovali ministar privrede Saša Radulović, novinarka lista "Danas" Ruža Ćirković i Boško Mijatović iz Centra za liberalno-demokratske studije", navode iz "Libeka" u priopćenju. Oni su osudili ponašanje sindikata, kriveći ih za "rušenje akademske atmosfere na Beogradskom  sveučilištu, kao i sprječavanje otvorene rasprave o najvažnijim reformskim zakonima".

FOTO: WIKIPEDIA