LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Netflix se nije oglasio

Roditelj tužio Netflix zbog optužbi da je dao mito za upis svoje djece na fakultet

Netflixov dokumentarac o malverzacijama oko upisa na sveučilišta i koledže izazvao je pravu dramu, a jedan od optuženih koji se spominje u njemu sada tuži Netflix zbog klevete.

Netflixov dokumentarac o malverzacijama oko upisa na sveučilišta i koledže izazvao je pravu dramu, a jedan od optuženih koji se spominje u njemu sada tuži Netflix zbog klevete.

John B. Wilson tužio je Netflix zbog toga što se spominje u filmu Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal jer je navodno platio 1,7 milijuna dolara kako bi njegova djeca upala na Harvard, Stanford i Sveučilište Južne Kalifornije, piše The Tab.

Wilson demantira te navode i tvrdi da se uništava njegova reputacija. U filmu je izneseno više od 50 slučajeva podmićivanja, pranja novca i krivotvorenja dokumenata koji su studentima osigurali mjesto na fakultetima i koledžima u SAD-u. 

Otac je navodno upozorio Netflix pismenim putem prije nego što je dokumentarac objavljen i pri tome priložio dostupne i oslobađajuće činjenice, navodeći da njegova obitelj ne bi trebala biti uklopljena u priču s osobama koje su priznale krivnju. Tvrdi i da je priložio rezultate poligrafskog testa kako bi dokazao da je nevin.

Obiteljski odvjetnik rekao je da je, kada je Wilson upoznao Singera, koji inače predvodi cijelu ovu dramu, vjerovao da je on respektabilni savjetnik za upis na fakultet i da je novac uplatio kao legitimnu donaciju u svrhu usmjeravanja djece na sveučilišta. Također tvrdi da su njegova djeca zaista imala vrhunske rezultate ispita. Netflix se još nije oglasio o toj tužbi.

U filmu se, kako prenosi The Tab, pojavljuju i poznate ličnosti poput Lori Loughlin, koja je poznata iz serije Puna kuća u kojoj je glumila Becky i koja je u svibnju prošle godine priznala da je kriva, pa je bila osuđena na dva mjeseca zatvora, dvije godine uvjetne kazne zatvora i novčanu kaznu od 150 000 dolara, kao i 100 sati društveno korisnog rada. Na kaznu od 14 dana u zatvoru, 250 dana društveno korisnog rada i kaznu od 15 000 dolara osuđena je Felicity Huffman koja je glumila Lynette Scavo u Kućanicama. Uz njih su kažnjeni i Douglas Hodge, Gamal Abdelaziz, Jane Buckingham i drugi. 
FOTO: PIXABAY